Manifestacije

Aleja slikovnica

U sklopu proslave Dana Općine Suhopolje, Udruga Kreda u suradnji s Općinom Suhopolje te suhopoljskom Općinskom knjižnicom i čitaonicom Matija Gubec organizira Aleju slikovnica. Ovo bajkovito dvodnevno interaktivno druženje održava se u kolovozu u sklopu Dana Općine Suhopolje.

Više na: https://www.tz-suhopolje.hr/hr/

Bub – biciklom u Bukovu

TZ Općine Suhopolje u suradnji sa Savjetom mladih Općine Suhopolje svake godine u rujnu organizira rekreacijsko putovanje s ciljem podizanja svijesti o aktivnom načinu života za sve dobne skupine. Posjetitelji se okupljaju ispred Hrvatskog doma u Suhopolju te svi zajedno u povorci idu prema naselju Bukova.

Više na: https://www.tz-suhopolje.hr/hr/

Dani Općine Suhopolje

Dani Općine Suhopolje tradicionalna su manifestacija koji počinju početkom kolovoza i traju do 15. kolovoza, odnosno do dana obilježavanja Velike gospe. U sklopu navedene manifestacije održavaju se mnogobrojne međunarodne, regionalne, ali i lokalne aktivnosti. Svi posjetitelji i mještani imaju priliku uživati u prikazu lokalne kulture, tradicije i običaja općine Suhopolje te iskusiti i doprinijeti kulturnom i zabavnom stvaralaštvu općine Suhopolje.

Više na: https://www.tz-suhopolje.hr/hr/

TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE SUHOPOLJE Pokrenut foto natječaj “Volim svoje Suhopolje”

Turistička zajednica Općine Suhopolje pokrenula je foto natječaj „Volim svoje Suhopolje“. Za sudjelovanje je potrebno objektivom fotoaparata zabilježiti zanimljive detalje, prirodne ljepote, kulturnu baštinu i znamenitosti općine. Cilj natječaja je probuditi lokalni identitet i osigurati prepoznatljivost općine te potaknuti mlade umjetnike amatere da stvaraju i razmišljaju o detaljima iz svojeg mjesta, koje osim svojih ljepota nude i zanimljive sadržaje prilagođene objavljivanju u novim medijima.

Više na: https://www.tz-suhopolje.hr/hr/

Grofov cvjetni bal

Maštovite cvjetne kreacije u povorci koju predvode maske grofa i grofice ukrašavaju suhopoljske ulice svakog lipnja pod organizacijom OŠ Suhopolje i TZ Općine Suhopolje. Grofov cvjetni bal prolazi ulicama Suhopolja uz veselu pratnju glazbe, a prigodni program završava u Parku Suhopolje gdje svi sudionici predstavljaju svoje kreacije kroz pjesmu, ples i veselje.

Grofovska ljubav

Grofovska ljubav je nagradno literarno-fotolikovni natječaj za učenike viših razreda Osnovnih škola. Motiv je, kao što to i samo ime govori, ljubav, a na manifestaciji se nalazi izložba svih radova, kao i mnogobrojni glazbeni nastupi te proglašenje najboljih. Organizator je Kulturna udruga KrEda u suradnji s TZ Općine Suhopolje.

Izbor za najuređeniju okućnicu

Cilj natječaja je motiviranje mještana za što ljepše uređenje svojih okućnica, balkona i terasa radi povećanja opće kvalitete životnog prostora te očuvanja i zaštite okoliša na području općine Suhopolje. Natječaj je otvoren svake godine u lipnju, a prijave se dostavljaju u Turistički ured Turističke zajednice općine Suhopolje osobno, putem pošte ili e – maila.

Više na: https://www.tz-suhopolje.hr/hr/

Međunarodna smotra folklora „Golubica bijela“

Potaknuta željom za njegovanjem tradicije, običaja i kulturno – povijesne ostavštine, Kulturno-umjetnička udruga „Suhopolje” nastoji s Međunarodnom smotrom folklora „Golubica bijela“, koja je tradicijski u sklopu dana Općine Suhopolje, uveličati dan obilježavanja blagdana Velike Gospe. Cilj manifestacije je prezentiranje narodne nošnje, običaja, gastronomskih proizvoda našeg kraja, degustacije vina te ostalog umjetničkog stvaralaštva.

Više na: https://www.tz-suhopolje.hr/hr/

Noć kazališta

TZ Općine Suhopolje se pridružila obilježavanju Noći kazališta te svake godine organizira besplatnu kazališnu predstavu za sve zainteresirane. U sklopu obilježavanja navedenog, u Suhopolju su održane mnogobrojne predstave u izvedbi Kazališta Virovitica, Glumačke družine Histrion, ali i brojnih drugih.

Suhopoljska KUL. plaža

Školska knjiga prepoznala je potencijal odlične ideje i udružila snage s TZ Općine Suhopolje, te kreativnim učiteljima, studentima i lokalnim udrugama. Rezultat zajedničke suradnje realizacija je kulturnog projekta – Suhopoljska KUL. plaža. Suhopoljska KUL. plaža ima za cilj uklopiti edukaciju i zabavu za sve generacije. Tijekom tri dana, koliko traje manifestacija, organiziraju se literarni i glazbeni nastupi te mnoštvo edukativnih i kreativnih radionica za najmlađe.

Više na: https://www.tz-suhopolje.hr/hr/

Suhopoljske maškare

Maškare su tradicionalna manifestacija u vrijeme korizme u kojem se priređuju povorke maškara, kostimirani i maskirani plesovi. Vrijeme održavanja manifestacije je drugi mjesec u godini, a povodom toga TZ Općine Suhopolje organizira dvije manifestacije. Jednu za najmlađe koja se održava u restoranu „Park” Suhopolje te Suhopoljske maškare za odrasle, gdje svi maskirani posjetitelji uz pratnju prigodne glazbe formiraju povorku kroz Suhopolje.

Više na: https://www.tz-suhopolje.hr/hr/

Suhopoljski kotlić

Manifestacija Općine Suhopolje naziva „Suhopoljski kotlić“ tradicionalno je natjecanje u pripremanju srnećeg paprikaša za kuhare amatere. Ova manifestacija održava se u sklopu Suhopoljskog ljeta te je jedna s najdužom tradicijom, ali i najvećim brojem prijavitelja, koja svake godine privuče sve više posjetitelja koji se žele okušati u ovom kulinarskom izazovu, ili koji jednostavno žele kušati najbolji paprikaš.

Sv. Terezija Avilska

Sv. Terezija Avilska zaštitnica je Općine Suhopolje te se njezin dan obilježava večernjom misom nakon koje se organizira slavlje za sve mještane Općine Suhopolje. Unutar Hrvatskog doma u Suhopolju posjetitelje očekuju tradicionalno pečeni kesteni te prigodno slavlje.

 

Izvor: Turistička zajednica Općine Suhopolje
Skip to content