Izvor: https://www.virovitica.hr/povijest-grada-virovitice/

Grad Virovitica

O GRADU VIROVITICI

Izvor: Grad Virovitica

Najstarije naseobine ljudi na virovitičkom području susrećemo u obližnjem brdskom zaleđu Bilogore. Na terenu oko današnje Virovitice u vremenu prethistorije, živjela su razna ilirsko panonska plemena a u 6. stoljeću, u ovdašnje krajeve su počeli pristizati Slaveni i Avari. 1234. godina je godina u kojoj je Virovitica dobila punopravni status srednjovjekovnog grada. Taj status stekla je pisanom poveljom na temelju koje je Virovitica kao veće selište dobila status povlaštenog trgovišta s odgovarajućim slobodama, a koju je izdao slavonski herceg Koloman, sin kralja Andrije II i brat Bele IV. 1234. godina predstavlja i današnji logotip Grada Virovitice.

Virovitica se u latinskim pisanim ispravama iz 13. stoljeća spominje u obliku Wereuce, Wereuche, Veruche ili Verouche. Taj naziv najvjerojatnije je dobila prema potoku koji se danas zove Ođenica, a silazio je s Bilogore i prolazio pored samog naselja. Sam naziv Virovitica (Virouiticza) prvi put se spominje u Vramčevoj kronici, dok se kasnije u većini povijesnih dokumenata spominje u obliku Werowiticza, Werouitiza ili Verovitiza.

Kao značajni Virovitičani mogu se navesti Mirko Danijel Bogdanić (poznati matematičar i astronom), Fortunat Pintarić (1798-1867; hrvatski skladatelj, franjevac, učitelj pjevanja i orguljanja), Tomislav Maretić (1854-1938; poznati slavist), Jan Vlašimsky (1861-1942; hrvatski skladatelj, dirigent, glazbeni pedagog i učitelj), Kamilo Kolb (1887-1965; skladatelj orguljaš, zborovođa, glazbeni kritičar, publicist), Miroslav Feldman (1899-1976; književnik), Franjo Fuis (1908-1943; hrvatski novinar i pisac), Franjo Paulik (1921-1995; hrvatski operni pjevač, tenor, solist zagrebačke Opere), Stjepan Trick (1897-1990; slikar), Nikola Trick (1926-1984; slikar) i Teodor Trick (slikar).

Virovitica je upravno, gospodarsko, kulturno i obrazovno središte Virovitičko-podravske županije, te kao takvo svim stanovnicima i posjetiteljima nudi raznovrsnu i bogatu ponudu različitih sadržaja, te muzejskih, kazališnih, koncertnih, tradicijskih i sportskih zbivanja. Dan grada Virovitice obilježava se 16. kolovoza, što je ujedno i dan sv. Roka.

U svome sastavu Grad Virovitica ima deset naselja: Čemernicu, Golo Brdo, Jasenaš, Milanovac, Podgorje, Rezovac, Rezovačke Krčevine, Sveti Đurađ, Koriju i Viroviticu. Područje grada Virovitice je najgušće naseljeno područje u Virovitičko-podravskoj županiji.

Izvor: Grad Virovitica

USTANOVE

Dječji Vrtić Cvrčak Virovitica 

OSNOVNE ŠKOLE 

OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Virovitica 
OŠ Vladimir Nazor Virovitica 
Katolička osnovna škola Virovitica

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica

SREDNJE ŠKOLE

Gimnazija Petra Preradovića Virovitica 
Katolička klasična gimnazija u Virovitici 
Strukovna škola Virovitica
Industrijsko-obrtnička škola Virovitica 
Tehnička škola Virovitica 

Glazbena škola Jan Vlašimsky Virovitica

VISOKOŠKOLSKO OBRAZOVANJE

Veleučilište u Virovitici 

Razvojna agencija VTA osnovana je Odlukom gradskog vijeća Grada Virovitice te je prva lokalna razvojna agencija u RH koja je registrirana kao ustanova. Osnivač i vlasnik Razvojne agencije VTA je Grad Virovitica te je sukladno tome glavna zadaća razvojne agencije raditi u interesu osnivača kroz izradu i implementaciju razvojnih projekata i ostalih strateških dokumenata. Osim toga, djelatnosti Razvojne agencije VTA uključuju i pisanje projekata za ustanove i poduzeća kojima je osnivač Grad Virovitica kao i za organizacije civilnog društva koje djeluju na području grada Virovitice.

Izvor: https://vta.hr/

GOSPODARSTVO

Neki od važnijih gospodarski subjekata:

AGROLAND d.o.o. – djelatnost uzgoja žitarica (osim riže), mahunarki i uljanog sjemenja, proširene su dogradnjom postojeće proizvodno-skladišne građevine u Vinkovačkoj ulici u Virovitici koje imaju namjenu za proizvodnju crvenog ulja – insektofungicida na bazi bakra i rafiniranog mineralnog ulja te skladištenja potrebnih sirovina za proizvodnju gotovih proizvoda.

Izvor: Grad Virovitica

BRANA d.o.o. osnovana je kao vodoprivredno poduzeće davne 1953. godine, te je prošla razna organizacijska uređenja, posjeduje suglasnost o ispunjavanju uvjeta za obavljanje radova iz vodoprivredne djelatnosti kojom se neprekinuto bavi od samog osnutka tvrtke, nalazi se u privatnom vlasništvu djelatnika ili bivših zaposlenika.

Godine 2005. poduzeće je izgradilo ULO hladnjaču za voće i povrće te je započeta organizacija proizvodnje, skladištenje i prodaja jabuka te ostalog svježeg voća i povrća. Sve su komore hladnjače opremljene ULO sustavom (Ultra Low Oxigen) i sustavom za regulaciju vlage, koji omogućuju kvalitetnije i dugotrajnije čuvanje svježeg voća i povrća, također u skladišnom prostoru ULO hladnjače nalazi se linija za sortiranje voća i povrća te ostala oprema za prihvat, pakiranje i otpremu svježeg voća i povrća.

Brana d.o.o. proizvodi voće i povrće na vlastitim površinama, a za potrebe tržišta  ugovara zajedničku proizvodnju sa kooperantima iz Virovitičko-podravske i okolnih županija. Top proizvodi su jabuka, paprika babura, krastavac dugi i salatni, zelena salata, paprika roga crvena, tikvica, jagoda, mladi luk, mahuna, šljiva, breskva, kukuruz šećerac za koje postoje svi potrebni skladišni, pakirni i proizvodni kapaciteti. Kroz skladištenje, sortiranje i pakiranje voću i povrću dodane su vrijednost, osigurana kvaliteta i kontinuitet isporuke.

Izvor: https://www.brana.hr/proizvodnja-sokova/

Unazad nekoliko godina poduzeće uspješno proizvodi prirodne sokove od 100% voća i povrća bez dodatka šećera, vode, aditiva, umjetnih boja te konzervansa: jabuka bistri, jabuka gusti, višnja, aronija, aronija i jabuka, jabuka i bazga, jabuka i menta, jabuka i mrkva te sok jabuka i crni ribiz.

U poslovanju su uvedene međunarodno priznate norme kvalitete ISO 9001, ISO 14001HACCP GLOBALG.A.P. što dodatno osigurava sigurnost i kvalitetu proizvoda i usluga.

Izvor: https://www.brana.hr/

BRAZDA, obrt za trgovinu i prijevoz, vl. Adam Švraka – trgovina je na veliko i malo u specijaliziranim prodavaonicama poljoprivrednom opremom sa središtem u Virovitici, osnovana kao obiteljska privatna poljoprivredna trgovina.

Danas ima tri poslovnice na različitim lokacijama. Prva poslovnica nalazi se u ulici Bečka 6 u Virovitici. Dok je druga poslovnica u Virovitici u ulici Matije Gupca 30, sa velikim skladištem i sjedištem uprave. U ulici Stjepana Radića 46 nalazi se treća poslovnica, također sa skladištem.

Izvor: https://svraka.hr/, https://www.facebook.com/brazdaviroviticavtc/

Grafiti Becker obiteljska je tvrtka koja posluje već 23 godine, te je pouzdan partner mnogim tvrtkama koji imaju potrebu za dizajnom, tiskom i izradom svih vrsta grafičkih proizvoda.

Pruža adekvatan i profesionalan odgovor bilo da se radi o korporativnom identitetu, dizajnu i grafičkom oblikovanju, produkciji i tisku promotivnih materijala ili poslovnih poklona. Pružaju proizvode visoke dodane vrijednosti uz stalnu komunikaciju s kupcima te kontinuiran tehnološki napredak kao Vaš pravi izbor kada je u pitanju inovativni partner na području kreativnog svijeta promotivnih materijala.

Izvor: https://grafitibecker.com/

Izvor: https://www.icv.hr/

INFORMATIVNI CENTAR VIROVITICA d.o.o. – medijska kuća sa emitiranjem radijskog signala na prostoru cijele Virovitičko-podravske županije i na širem području Slavonije, Podravine i Bilogore, u čijem su sastavu tri medija: Radio Virovitica, županijski tjednik Virovitički list i mrežna stranica ICV.

Radio Virovitica radijski program emitira od 1966. godine bez prekida i pripada u najslušaniji radijski program u ovom dijelu Hrvatske. Program emitira svakodnevno od 0 do 24 sata i donosi mnoštvo zanimljivih emisija, prijenose i izravna javljanja te kontakte sa slušateljima. Najnovije vijesti svakodnevno su dostupne i na internet portalu www.icv.hr.

Virovitički list je tjednik koji bez prekida izlazi od 1953. godine i nastavlja stogodišnju tradiciju novinarstva u Virovitici i ovom dijelu Hrvatske, prodaje se na kioscima Tiska i u brojnim prodavaonicama i trgovačkim centrima na području cijele županije, a većina tjedne naklade izravno ide na adrese i u domove dugogodišnjih stalnih pretplatnika.

Portal ICV-a svakodnevno donosi najnovije vijesti s područja Virovitičko-podravske županije i Hrvatske te spada među najčitanije portale u ovom dijelu Hrvatske.

Izvor: Informativni centar Virovitica d.o.o.

Flora VTC d.o.o. – djelatnosti skupljanje, skladištenje, obrađivanje, odlaganje i prijevoz komunalnog, tehnološkog, te različitih vrsta neopasnog i opasnog otpada. Jedini je nacionalni koncesionar za skupljanje svih vrsta električnog i elektronskog otpada (EE otpad), a također je i nacionalni koncesionar za skupljanje otpadnih ulja, baterija i akumulatora, otpadnih vozila, a regionalni koncesionar za skupljanje ambalažnog otpada i otpadnih guma. Poduzeće gospodari Gradskim odlagalištem, obavlja djelatnosti održavanja čistoće javnih gradskih površina, parkova i nasada, groblja te prodaju pogrebne opreme, ukop i prijevoz pokojnika.

U vlasništvu Flora VTC d.o.o. je Restoran Flora, Vrtni centar i cvjećarnica Mimoza s velikim izborom cvijeća, biljaka, grmlja, drveća, svih vrsta sadnica i ostalim stvarima za uređenje doma, vrta i okućnice sa uslugom stručnog tim za projektiranje i izvođenje uređenja vrtova, okućnica, parkova i pejzaža

Izvor: Flora VTC d.o.o. (https://flora-vtc.hr/)

JAVOROVIĆ d.o.o. osnovana je 2001. godine. Djelatnost poduzeća započela je u garaži. 2004. godine sredstvima poduzetničke kreditne linije Poduzetnik I. kupljen je proizvodni pogon i izložbeni salon namještaja u ulici Stjepana Radića u Virovitici, a kompletna proizvodnja preselila se u Poduzetničku zonu II u Virovitici 2007. godine.

Poduzeće je brzim razvojem vlastitih proizvoda ubrzo našlo svoje mjesto u drvnoj industriji, odnosno u proizvodnji namještaja iz oplemenjene iverice te kompletno opremanju stambenih i poslovnih prostor da bi danas postalo sinonim za namještaj po narudžbi (kuhinjskog, sobnog, kupaonskog, hotelskog te uredskog namještaja) koji se izrađuje u različitim stupnjevima kvalitete što ovisi o platežnoj moći kupaca s točno utvrđenim vremenom isporuke.

Izvor: https://www.javorovic.hr/

PALKOVIĆ d.o.o. za građevinarstvo, trgovinu i usluge osnovano je 2.3.1992 godine kao nastavak poduzetničke djelatnosti građevinskog obrta. Poduzeće tijekom poslovanja uvodi nove djelatnosti te se pored građevinarstva počinje baviti trgovinom, ugostiteljstvom te uslugama pranja automobila.

Poduzeće je napravilo značajan iskorak u poslovanju 2005. godine, preseljenjem djelatnosti iz sjedišta u Velikoj Črešnjevici na novu lokaciju na samom ulazu u Viroviticu u neposrednoj blizini benzinske stanice odnosno križanju Podravske magistrale i zapadne zaobilaznice Virovitice, gdje je otvoren salon namještaja, praonica automobila i ugostiteljski objekt caffe bara.

Početkom 2009. godine poduzeće Palković d.o.o. otvara još jednu novu granu djelatnosti – proizvodnju namještaja po mjeri.

Izvor: https://www.palkovic.hr/

Izvor: http://www.pcelarstvobalint.hr/

Pčelarski obrt “PČELARSTVO BALINT” – u djelatnosti pčelarstva postoji petnaest godina. Pčelari s 300-tinjak LR košnica te njeguje stacionarni i seleći način pčelarenja. Jamstvo kvalitete je dugogodišnja tradicija što potvrđuju i brojne nagrade i priznanja za kvalitetu meda. U radu sa i oko pčela uključena je čitava obitelj Balint. Glavni proizvod je domaći med vrhunske kvalitete a bave se i proizvodnjom ostalih pčelinjih proizvoda kao što su propolis, pelud, vosak te med u saću. Cjelokupnu proizvodnju plasiraju uglavnom prodajom na malo na domaćem lokalnom tržištu, a sudjeluju na svim sajamskim manifestacijama kako regionalnog tako i međunarodnog karaktera.

Izvor: http://www.pcelarstvobalint.hr/

POLIBOX, obrt za proizvodnju namještaja, vl. Nenad Jirouš, Virovitica, Matije Gupca 21 – pretežita djelatnost proizvodnja namještaja za poslovne i prodajne prostore. 1928. godine Franjo Jirouš osnovao je obrt i bavio se proizvodnjom namještaja. Namještaj se tada izrađivao ručnom obradom a taj se namještaj još uvijek može pronaći u kućama po Virovitici i okolici. Sin, Božidar Jirouš, nastavio je tradiciju rada u istoj struci u većim proizvodnim pogonima na raznim vodećim inženjerskim pozicijama. 1995. godine, unuk Nenad Jirouš, odlučio se posvetiti istom poslu kao i djed i otac te je osnovao obrt, koji isključivo proizvodi namještaja po mjeri, po zahtjevu kupaca, tako je nastavio tradiciju skromno sa jednim strojem i krojenjem elementa od strane trećih strana, no vremenom i željom za većom kvalitetom te sa dobivanjem povjerenja kupaca/naručitelja širila se proizvodnja, investirali su u nove, moderne strojeve sve se faze proizvodnje sada odvijaju na jednom mjestu, u njihovoj izvedbi.

Izvor: https://www.polibox.hr/

Poduzetnički inkubator Virovitica – je dio projekta MREŽE INKUBATORA odnosno poduzeća PODUZETNIČKI INKUBATOR VIROVITIČKO-PODRAVSKE ŽUPANIJE društvo s ograničenom odgovornošću za savjetovanje i upravljanje.

Jedan je od najvrjednijih projekata Virovitičko-podravske županije odobren od strane Europske unije. Vrijednost projekta « e-ncubator sa i bez zidova », u sklopu kojeg je i sagrađen poduzetnički inkubator, bila je 960.215,89 eura ili 7,2 milijuna kuna, od kojih je Europska unija omogućila bespovratnih 719.777,83 eura, VPŽ 221.137,72 eura, a projektni partner VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije 19.300,34 eura.

Cilj Poduzetničkog inkubatora Virovitičko – podravske županije je doprinijeti regionalnoj konkurentnosti, poduzetničkom okruženju i održivom razvoju Virovitičko-podravske županije poticanjem razvoja tehnoloških „start-up“ poduzeća i otvaranjem novih radnih mjesta. Poduzetnički inkubator se obvezuje stanaru pružati slijedeće oblike potpore: subvencionirani zakup poslovnog prostora, pružanje savjetodavne pomoći, organiziranje stručnih seminara po subvencioniranoj cijeni, subvencionirani najam namještaja i opreme, subvencionirane usluge knjigovodstva, najam konferencijske dvorane, besplatan brzi internet pristup, prezentacija stanara na sajmovima, predstavljanje stanara na portalu te ostale slične usluge.

Izvor: Poduzetnički inkubator Virovitica (http://inkubatorivpz.hr/mreza-inkubatora/poduzetnicki-inkubator-virovitica/)

Poslovni park Virovitica d.o.o. – obavljanje uslužnih djelatnosti, djelatnosti upravljanje i

održavanje zgrada, toplinska energije, Gradske tržnica Virovitica, organizaciju i naplata parkiranja, Kino park (kino projekcije) i upravljanje Centrom kulture  te organizacija kulturnih i zabavnih događanja.

Izvor: https://poslovnipark.hr/

Romić-promet d.o.o. – poduzeće osnovano 1993. godine s osnovnom djelatnosti transporta (unutarnji i vanjski), eksploatacije pijeska i šljunka, niskogradnja, te usluge u poljoprivrednoj proizvodnji.

Od ostalih usluga u ponudi su vulkanizerske usluge, montiranje i balansiranje za sve vrste putničkih i teretnih vozila, prodaja auto guma za sve vrste putničkih i teretnih vozila, usluge mehaničarske radione za teretni prijevoz i izrada hidrauličnih cijevi svih vrsta i dimenzija.

Izvor: http://www.romicpromet.hr/

Izvor: http://www.tvin.hr/kaluparski-proizvodi-klompe/

TVIN d.o.o. osnovan je 1913. godine kao pilana te se u svom postojanju razvijao kako organizacijski tako i sa svojim proizvodnim kapacitetima. Godine 1952. usvaja se proizvodni program uredskog namještaja što postaje i ostaje temeljna odrednica današnjeg TVIN-a. Danas je TVIN društvo s ograničenom odgovornošću u potpunom vlasništvu zaposlenika, bivših i sadašnjih.

Osnovna djelatnost je proizvodnja namještaja (pločastog i masivnog), a ostali proizvodni asortiman su: proizvodnja piljene građe i elemenata (za vlastite potrebe), proizvodnja ljepljenih elemenata, proizvodnja lamel i masivnog parketa, proizvodnja kaluparskih proizvoda (drvene klompe, kalupi, napinjači).

Sjedište Tvina je u gradu Virovitici gdje se nalazi i cijela upravna zgrada te najveći dio tvornica: tvornice namještaja (zajedno sa tapetarijom te proizvodnjom stolica), primarna i doradna pilana, tvornica ljepljenih elemenata, tvornicu parketa, tvornica za proizvodnju kaluparskih proizvoda, tvornica doradne pilane opremljenu najnovijom njemačkom tehnologijom visokih performansi u kojoj se vrši krojenje piljenica za daljnju obradu masiva dok se ostale tvornice nalaze se u Pitomači, Grubišnom Polju i Županji.

Kako bi bili što bliže kupcima predstavništva poduzeća nalaze se u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu.

Izvor: http://www.tvin.hr/

Više na Poduzetničke zone grada Virovitice http://viroviticainvest.eu/hr/ , http://viroviticainvest.eu/hr/baza/

Izvor: www.secerana.hr

 

VIRO TVORNICA ŠEĆERA d.d. – Tvornica šećera u Virovitici najmlađa je i najmodernija šećerana u Hrvatskoj. Gradnja tvornice započela je 1976. godine, a u probnu proizvodnju puštena je 1980. godine, s dnevnim kapacitetom prerade od 4.000 tona šećerne repe. Tvornica je od početka rada osposobljena i za preradu alternativnih sirovina za proizvodnju šećera, od kojih je najznačajniji uvozni sirovi šećer od šećerne trske. Od 1984. godine tvornica posluje u sastavu PIK-a Virovitica, a prestankom njegova rada 1991. godine ponovo postaje samostalni poslovni subjekt.

Izvor: http://www.secerana.hr/

UDRUGE

Na području grada Virovitice djeluju brojne udruge, izdvajamo neke od njih:

Udruga vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ Virovitica osnovana je 21. siječnja 1993. godine s namjerom unaprjeđenja razvoja vinogradarstva i voćarstva na području Grada Virovitice i njezinih okolnih naselja te promicanja vinogradarstva i vinarstva kao turističkog potencijala Grada Virovitice. Osnovni ciljevi Udruge usmjereni su na vršenje edukacija svojih članova o pravilnim primjenama zaštitnih sredstava u vinogradima, o primjeni suvremenih agrotehničkih i tehnoloških mjera u vinogradarsko-voćarskoj proizvodnji, nabavci certificiranog sadnog materijala, organiziranje stručnih sastanaka, predavanja i stručnih putovanja u domovini i inozemstvu, organizaciji natjecanja za ocjenjivanje vina na razini grada, županije, te Republike Hrvatske u cilju promoviranja razvoja vinogradarstva i podrumarstva Virovitičkog vinogorja te unaprjeđivanja kvalitetne proizvodnje vina kod članova udruge, kao i postizanja viših standarda u podrumarstvu.

Izvor: Udruga vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ Virovitica (http://www.sv-vinko.hr/)

Izvor: www.icv.hr

Udruga uzgajivača malih životinja “Golub” Virovitica – U siječnju 1977. godine tridesetak zaljubljenika uzgajivača malih golubova, kunića, ukrasne i vodene peradi, zamorčića, različitih vrsta ptica i drugih malih životinja osnovalo je u Virovitici Društvo za uzgoj golubova, ptica, kunića i peradi, današnju Udrugu uzgajivača malih životinja „Golub“ Virovitica. Članovi udruge bave se uzgojem i prezentacijom uzgoja malih životinja putem smotri i izložbi. Uzgajaju različite pasmine peradi, ptica, kunića i golubova sa kojima postižu vrhunske rezultate na hrvatskoj, ali i europskoj izložbenoj sceni. Ponose se uzgojem i hrvatskih pasmina od kojih uzgajaju kokoš hrvaticu, hrvatsku patuljastu kokoš, hrvatskog velikog opaljenog kunića, dalmatinske zimovke te sisačke i zagrebačke prevrtače. Udruga je član Hrvatskog saveza udruga uzgajatelja malih životinja putem kojeg nastupa na europskim izložbama, objavljuje članke u biltenu „Uzgajatelj“ i na internet stranicama www.cro-golub.com. Povodom 30 godina rada udruga je izdala publikaciju pod nazivom „30 godina uspješnog djelovanja udruge „Golub“ Virovitica“.

Izvor: Udruga uzgajivača malih životinja “Golub” Virovitica (https://www.facebook.com/groups/429564670530102/)

Sportski klub slijepih „Život“ osnovan je 14. listopada 2009. godine u Virovitici s glavnom djelatnosti razvijanja sportskih disciplina za slijepe i slabovidne, odnosno organizacija sportskih aktivnosti osoba s invaliditetom, planiranje rada sportskih aktivnosti, informiranje javnosti o radu kluba, razvijanje programa međunarodne suradnje te uključivanje u rad što većeg broja osoba s invaliditetom, posebice slijepih osoba, izdavanje knjiga i časopisa, iz područja svoje djelatnosti, jačanje suradnje sa srodnim organizacijama u Hrvatskoj i izvan nje.

Ubrzo po osnutku postaju član Hrvatskog športskog saveza slijepih te član Sportske zajednice grada Virovitice. Okuplja članove koji redovito sudjeluje na pojedinačnim i ekipnim prvenstvima Republike Hrvatske, te ostvaruju zadovoljavajuće rezultate. Od dosadašnjih uspjeha potrebno je istaknuti osvajanje drugog mjesta u Drugoj kuglačkoj ligi za slijepe i slabovidne u Hrvatskoj. Usku suradnju ostvaruju s više udruga i klubova osoba s invaliditetom te aktivno sudjeluje u organizaciji turnira.

Izvor: Sportski klub slijepih „Život“ (https://www.sportilus.com/klubovi/sportski-klub-slijepih-zivot/)

Izvor: http://www.gradskaglazbavirovitica.hr/galerija-fotografija/

Gradska glazba Virovitica – Početak limene glazbe u Virovitici datira iz davne 1883. godine kada je osnovano Društvo za promicanje glazbe. Društvo je okupljalo vješte glazbenike na limenim i gudačkim instrumentima koji su osnivali kapelu. U okviru Društva osnovana je i Glazbena škola kako bi Društvu osigurala pomladak. Za glazbeni život Virovitice svakako je najznačajnija 1886. g. kada na mjesto učitelja i kapelnika dolazi Čeh Ivan (Jan) Vlašimsky. Zahvaljujući njemu stvorene su osnove glazbenih udruga koje djeluju i danas.

Godine 1965. dolaskom novog kapelnika povećava se broj nastupa, razvija se društveni život Glazbe te se redaju brojni nastupi i gostovanja, a godine 1992. dolaskom mladog kapelnika u Glazbu uvodi se moderniji repertoar. Glazba bitno odstupa od stereotipa te djeluje snažnije i atraktivnije. Gradska glazba danas u puhačkom orkestru okuplja glazbenika, većinom učenike glazbene škole Jan Vlašimsky.

Uz Gradsku glazbu Virovitica od 1992. godine djeluje i sekcija mažoretkinja koja nastupa uz nju ili samostalno kao sudionik raznih manifestacija u zemlji i inozemstvu te je kao takva neizostavan kulturni ambasador, kako grada Virovitice, tako i Virovitičko-podravske županije.

Izvor: Gradska glazba Virovitica (http://www.gradskaglazbavirovitica.hr/)

Športsko ribolovna udruga „Ođenica“ (ŠRU Ođenica) iz Virovitice djeluje u sastavu Zajednice športsko ribolovnih udruga Virovitice, koja je nositelj ribolovnog prava na virovitičkom području. Članovi ŠRU Ođenice vode brigu i održavaju prvih pet Virovitičkih ribnjaka na kojima godišnje odrade i do pedesetak radnih akcija.

Virovitički ribnjaci (jezera) smješteni su osam kilometara južno od Virovitice u prekrasnom šumskom krajoliku pretežno bukove, grabove te hrastove šume u podnožju Bilogore. Zbog svoje čiste prirodne vode izuzetno su bogati vrstama ribe kao što su smuđ, som, šaran, amur, grgeč, linjak, bolen, zlatni karas te mnogim drugim vrstama bijele ribe.

Izvor: http://www.sruodjenica.hr/

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica svoje djelovanje i rad temelji na odredbama Ženevskih konvencija, Rezolucijama Međunarodnih konferencija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, te na načelu solidarnosti, načelima međunarodnog humanitarnog prava i temeljnim načelima Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica ima pravnu osobnost i jedan je od ustrojstvenih oblika Hrvatskog Crvenog križa te u svom radu promiče humanitarne ciljeve i provodi akcije od opće koristi:

Davalaštvo krvi, Služba traženja, Zdravstveni odgoj, Socijalna djelatnost, Dnevni boravak, Pomoć u kući, Upoznavanje s opasnošću od mina, Zajedničke akcije HCK, Socijalna samoposluga “Djelo ljubavi”.

Djeluje na području Grada Virovitice i općina: Gradina, Lukač, Pitomača, Suhopolje i Špišić Bukovica.

Izvor: https://ck-gdck-virovitica.eu/

O sportskim udrugama više na: http://www.tz-virovitica.hr/sport-i-rekreacija/

TURISTIČKA PONUDA I KULTURNO – POVIJESNA BAŠTINA

Virovitica je grad duge povijesti, smješten na važnim prometnim pravcima; na mjestu gdje se slikovita Bilogora pretapa u plodnu Panonsku ravnicu i na mjestu gdje Slavonija grli Podravinu.

Dvorac Pejačević

TZ Virovitičko-podravske županije

Gradnja turističkog bisera Slavonije trajala je četiri godine (1800. – 1804.). Dvorac Pejačević sagradio je grof Antun Pejačević na mjestu porušenog srednjovjekovnog burga/utvrde oko kojeg se grad razvijao i širio. Odlikuje se barokno-klasicističkim stilskim karakteristikama, a okružen je skladnim parkom.

Antun III. Pejačević prodaje dvorac i imanje 1841. godine njemačkoj kneževskoj obitelji Schaumburg-Lippe. Godine 1911. novi vlasnik postaje grof Ivan Drašković, a 1930. Općina Virovitica. Dvorac je i danas u vlasništvu Grada Virovitice te predstavlja najvažniju kulturnu, povijesnu i turističku znamenitost koja dominira središtem Virovitice.

Dvorac Pejačević je obnovljen 2019. godine sredstvima EU fondova kroz projektnu prijavu na Integrirani razvojni program obnove Dvorca Pejačević i revitalizacije Gradskog parka na natječaj za obnovu kulturne baštine u funkciji turizma  pod nazivom „5 do 12 za Dvorac“ te se u njemu danas nalazi moderan multimedijski muzej s novim postavom „Drveno doba“, restoran, cafe bar i suvenirnica. Grad Virovitica je uz pomoć EU sredstava sačuvao neprocjenjivi Dvorac Pejačević, dao mu novi sjaj i novu funkciju turističke atrakcije koja na atraktivan i inovativan način prezentira i interpretira bogatu kulturnu i povijesnu baštinu Virovitice.

Više na: http://www.tz-virovitica.hr/dvorac-pejacevic/, https://5do12.eu/

Gradski muzej Virovitica

Gradski muzej Virovitica osnovan je 1953. godine kao zavičajni muzej te je od početka smješten u samom središtu Virovitice, u Dvorcu Pejačević. Nakon tri godine rada i priprema, u sklopu projekta obnove Dvorca, 5. prosinca 2019. javnosti je predstavljen novi stalni postav Muzeja pod nazivom „Drveno doba“ u kojemu posjetitelje očekuje potpuno novi pristup prezentaciji i interpretaciji povijesne, kulturne i prirodne baštine virovitičkoga kraja.

Stalni postav sastoji se od dvije tematske cjeline „Drveno doba”, koji prikazuje drvo kroz nekoliko aspekata povijesnog razvoja samog grada, starosjedilaca Virovitice – Mikeša i „Povijest grada i Dvorca”, koje su prikazane na suvremen i kreativan način.

Izvor: TZ grada Virovitice

Stalni postav je velikim djelom interaktivan te s više od 1500 izložaka, multimedijskih sadržaja, animacija, igara, filmova, glazbe, Gradski muzej Virovitica, uz Turistički informativni centar sa suvenirnicom u obliku godova drveta, malom multimedijskom dvoranomprostorom za edukaciju, restoranom te cafe barom, čini kompletan i iznimno atraktivan turistički proizvod.

Više na: https://gmvt.com.hr/,  http://www.tz-virovitica.hr/tic-sa-suvenirnicom/

 

Palača Pejačević

Izvor: Grad Virovitica

Sagrađena je u drugoj polovici 18. stoljeća a njezina izvorna namjena bila je konjička vojarna. Impozantan je primjerak barokne svjetovne arhitekture i registrirani spomenik nulte kategorije, te predstavlja jedno od najstarijih virovitičkih kulturnih dobara na području graditeljstva.

Obnovljena je 2014. godine i u njoj su smješteni prostori Gradske uprave i nekoliko gradskih tvrtki.

Izvor: http://www.tz-virovitica.hr/plemicka-ruta/

Franjevački samostan

U sklopu Franjevačkog samostana u Virovitici koji je obnovljen 2011. godine, otvoren je i Muzej sakralne umjetnosti i kulturno-povijesne baštine. Tu su smještene najveće vrijednosti koje samostan posjeduje: liturgijsko ruho i posuđe, liturgijske knjige i obrasci, likovni prikazi svetaca, raspela, antikni namještaj, jedan potpuno opremljeni apotekarski ormar i zbirka starih fotografija.

Izvor: https://www.franjevci-vtc.hr/

Uz Muzej se nalazi i samostanska knjižnica, koja sadrži vrijednu i rijetku knjižnu građu u rasponu od 15. do 21. stoljeća.

Crkva sv. Roka

Izgradnja crkve sv. Roka započela je 1746. i trajala je do 1752. godine. Stravični potres koji je pogodio Viroviticu 1757. godine, teško ju je oštetio. Unutrašnjost crkve ubraja se među najistaknutije barokne cjeline u Hrvatskoj, nosi sve karakteristike elegantnog i energičnog baroka.

Unutrašnjost crkve krase glavni i sporedni oltari bogate barokne ornamentike i monumentalne orgulje. Oltarne slike, pozlate kipova kao i stolarske radove, izvodila su franjevačka braća rezbari i kipari: Luka Auleidner, Gerard Lohenbauer, Damjan Pitner i Timotej Schwab. U sakristiji se sačuvao izvorni namještaj, dok refektorij predstavlja jedan od svečanijih sačuvanih baroknih prostora u regiji.

Više na: http://www.tz-virovitica.hr/sakralna-ruta/, https://www.franjevci-vtc.hr/

Izvor: virovitica.info

Stoljetna zgrada gimnazije jedna je od najljepših zgrada u gradu, a njezini učenici koji nakon obrazovanja ostvaruju zavidne znanstvene, umjetničke i poslovne karijere kako bivši tako i sadašnji, prenose glas o njoj i svjedoče o trajnosti pravih vrijednosti.

Godine 1968. škola dobiva ime Gimnazija “Petar Preradović“, po pjesniku koji je rođen u Grabrovnici, tridesetak kilometara od Virovitice. Danas ova gimnazija izvodi programe opće, jezične i prirodoslovno-matematičke gimnazije.

 

Izvor: http://www.tz-virovitica.hr/povijesne-atrakcije/

Izvor: http://kazalistevirovitica.hr/galerija/mikeski-korona-kabare/

Kazalište Virovitica

Počeci kazališnog života u Virovitici sežu u sam početak 20. stoljeća. Umjetnički ansambl Kazališta Virovitica sastoji se od desetak glumaca, a kontinuirano je pomlađivan mladim glumcima, koji rado dolaze u Viroviticu i stapaju se u skladnu cjelinu s domaćim ansamblom. Nastupi virovitičkoga kazališta diljem Hrvatske i regije posljednjih godina zapaženi su, dobro ocijenjeni od eminentnih hrvatskih kazališnih stručnjaka i kritičara te višestruko nagrađivani.

Više na: http://kazalistevirovitica.hr/

Gradska knjižnica i čitaonica

Tijekom druge polovice 20. stoljeća Gradska knjižnica i čitaonica doživljavala je razvojne promjene, ali i različite poteškoće te zastoje u razvoju. Knjižni fond sporo se obogaćivao, ponekad samo donacijama, a sredstva za nabavu bila su nedovoljna. Tek na prijelazu iz 20. u 21. stoljeće znatno je napredovala te je Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica danas središnja i najveća knjižnica s više od 50.000 svezaka i s više od 2.500 korisnika u Virovitičko­-podravskoj županiji.

Više na: http://www.knjiznicavirovitica.hr/

TZ Virovitičko-podravske županije

Virovitički ribnjaci (jezera)

Nedaleko od Virovitice nalazi se 9 ribnjaka koji predstavljaju najbogatije ribolovne vode virovitičkog područja. Prostiru se na 86,14 ha, okruženi šumom i poučnom biciklističkom stazom te obiluju mnogim vrstama slatkovodnih riba.

Brdsko-biciklistička staza „Put šarana” na Virovitičkim ribnjacima je kružna cross country staza duljine 11.300 metara s ukupno 330 metara nadmorske visine uspona, a podloga se sastoji od 300 metara makadama, 700 metara šumskog puta te 10.300 metara šumskog traila.

Izvor: http://www.tzvpz.hr/brdsko-biciklisticka-staza-put-sarana-na-virovitickim-ribnjacima/

Više na: https://www.panonske-staze.com/staze/viroviticki-krug/

MANIFESTACIJE

Izvor: TZ grada Virovitice

VINCEKOVO

Udruga vinogradara i voćara “Sveti Vinko” iz Virovitice svake godine organizira proslavu blagdana sv. Vinka, vinskog sveca. Na taj dan članovi udruge, uz svoje goste, „krste“ trs, kako bi vinska godina bila rodna i plodna, a sve je praćeno pjesmom i svirkom.

MEĐUNARODNI RUKOMETNI TURNIR

Međunarodni rukometni turnir za mlađe kadete uz nastup preko 200 mladih rukometaša sva tri dana turnira svake godine sudjeluju poznati hrvatski reprezentativci Ivano Balić i Petar Metličić.

Više na: http://rk-viro-virovitica.com/

VIROVITIČKI DJEČJI MASKENBAL

Izrastao je iz duge i bogate karnevalske tradicije ovog područja. Redovno se održava od 1997. godine. Karneval okuplja djecu različitih dobnih skupina ali i njihove prijatelje, susjede, roditelje i širi obiteljski krug. Program karnevala obuhvaća tematske nastupe karnevalskih skupina, niz igara i izbor najmlađeg maskiranog sudionika, izbor najuspješnije pojedinačne i grupne maske.

VIRKAS – VIROVITIČKI KAZALIŠNI SUSRETI

Kazališni program izrastao na stoljetnoj tradiciji održavanja kazališnih predstava i na 60-godišnjem kontinuiranom uspješnom djelovanju Kazališta Virovitica. Program obuhvaća mnoštvo kazališnih predstava, koje započinju premijernom predstavom domaćeg kazališta, a nastavlja se uspješnicama kazališnih kuća i družina iz Hrvatske i inozemstva.

Više na: http://kazalistevirovitica.hr/virkas-2019/

BURZA MALIH VLAKOVA

Izvor: Turistička zajednica grada Virovitice

U organizaciji Turističke zajednice grada Virovitice, autora izložbe “Virovitica voli vlakove” Gorana Denca i Udruge Oto Horvat, na Željezničkom kolodvoru Virovitica održava se burza modela željeznica. Na burzi svake godine sudjeluje mnoštvo izlagača modela vlakova i pratećeg materijala za uređivanje maketa i diorama iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Austrije, Mađarske i Hrvatske. Osim kupnje, prodaje i zamjene modela, na burzi je moguće i razgovarati i savjetovati se s vrhunskim modelarima.

Više na: https://www.kzmz.hr/

VIROEXPO

Od 1994. godine u Virovitici se održava međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede. Na oko 28.000 četvornih metara prostire se jedan od najvećih sajmova u Hrvatskoj koji svake godine bilježi preko 700 izlagača iz brojnih zemalja svijeta i oko 25.000 posjetitelja. Osim brojnih izlagača, sajam prati i bogat program sa nizom stručnih predavanja na kojima posjetitelji mogu saznati važne informacije vezane uz poslovanje. Također, tu je i kulturno-zabavni program popraćen mnoštvom glazbenih i kulturnih nastupa.

Više na: https://viroexpo.com.hr/

MEĐUNARODNA ULIČNA UTRKA – VIROVITICA 1,2,3,4.

Sportska manifestacija koja se održava na međunarodnoj razini okuplja i do 900 natjecatelja u osam različitih kategorija. Sudjeluju djeca od predškolskog uzrasta, preko uzrasta osnovnih i srednjih škola, pa sve do kategorija seniora i veterana. Također, u utrci sudjeluju natjecatelji iz brojnih županija Hrvatske, a česti su i trkači iz Mađarske.

FRKA – FESTIVAL RADOSNE KULTURE

Pregršt kulturnih događanja objedinjeni su u nazivu Festivala radosne kulture – FRKA koji se održava tijekom mjeseca travnja u Virovitici. U organizaciji Centra civilnih inicijativa „Spajalica“ u prostorima Gradskog muzeja, Kazališta Virovitica i Crkvi sv. Roka održava se niz predavanja, izložbi, koncerta kao i kazališnih predstava.

PROLJETNI ZVUCI JANA VLAŠIMSKOG

Manifestacija izrasla na 120 – godišnjoj tradiciji glazbenog obrazovanja u Virovitici, svake godine održava se tijekom mjeseca svibnja u organizaciji Češke besede Virovitica i Saveza Čeha u Republici Hrvatskoj, uz suorganizaciju Glazbene škole Jana Vlašimskog, HPD Rodoljud te Gradske glazbe Virovitica. Ova hvale vrijedna glazbena manifestacija posvećena je klasičnoj glazbi, a uspostavljena je u čast virovitičkog skladatelja i glazbenog pedagoga Jana Vlašimskog, koji je velik dio svog glazbenog života proveo u Virovitici.

MEMORIJALNI TURNIR “POZDRAV ACI”

Memorijalni teniski turnir „Pozdrav Aci“ je turnir humanitarnog karaktera koji se održava u čast tragično preminulog ljubitelja tenisa i teniskog rekreativca Darka Aleksića. Turnir se provodi u muškoj i ženskoj pojedinačnoj kategoriji te svake godine dolazi sve više teniskih rekreativaca iz svih dijelova Hrvatske pa i susjedne Mađarske.

VIROVITIČKA BICIKLIJADA I PROSLAVA 1. SVIBNJA

Manifestacija „Virovitička biciklijada“ održava se na Virovitičkim ribnjacima uz bogati kulturno-zabavni program i besplatnu hranu i piće. Početno okupljanje biciklista je u Palači Pejačević te se potom biciklima ide na Virovitičke ribnjake gdje se nastavlja tradicionalnim obilježavanjem 1. svibnja.

MOTO SUSRETI

Moto klub “Kumovi” iz Virovitice svake godine organiziraju „Moto susrete“. Mnogobrojni bajkeri se tada zaustavljaju u Virovitici, a mnogima dah oduzimaju bajkeri koji izvode razne vratolomije na dva kotača. Druženje bajkera svake godine nastavlja se rock koncertima na Šištatu.

Više na: https://www.facebook.com/mkkumovi/

VIROVITIČKO KAZALIŠNO LJETO

Svi ljubitelji kazališta tijekom mjeseca lipnja mogu uživati u brojim kazališnim izvedbama virovitičkog kazališta, ali i brojnih drugih gostujućih kazališta. Tradicionalna je to manifestacija koju svake godine posjeti nekoliko tisuća posjetitelja, a ulaz na sve predstave je besplatan.

MEĐUNARODNI ROCK & BLUES FEST

Virovitički Rock blues festival, uvršten je i u sadržaj europskih rock blues festivala, a organizatori se svake godine potrude da na festivalu tijekom dvije večeri osim virovitičkih rock i blues sastava nastupe i gosti. Nastupaju virovitički rock i blues sastavi, Ohio band te mnogi drugi gostujući sastavi.

SVIRKA U PALAČI

Izvor: Turistička zajednica grada Virovitice

Svake godine u srpnju održavaju se rock večeri pod zvijezdama mladih alternativnih bendova u prekrasnom ambijentu Palače Pejačević.

ROKOVO

Tradicionalna manifestacija koja se po broju posjetitelja i obimu programa ubraja u najveće manifestacije ovog dijela Hrvatske. Vrijeme je to kada se u gradu mogu posjetiti različite izložbe, kazališne predstave, koncerti, modne revije, smotre folklora i još mnogo toga. Obilježavanjem dana svetog Roka, 16. kolovoza, zaštitnika Grada Virovitice, završava ova manifestacija, a ujedno taj dan slavi se i kao Dan grada Virovitice. Rokovo 2015. osvojilo je i prestižnu turističku nagradu „Simply the Best“ za kreativan razvoj turističkog proizvoda u kategoriji festivala zabavnog karaktera.

Više na: http://www.rokovo.com/

BICIKLISTIČKA UTRKA “PUT ŠARANA”

Biciklistička utrka „Put šarana“ svake se godine održava na brdsko biciklističkim stazama na Virovitičkim ribnjacima. Staza je duga 11.300 metara te spada u red srednje teških brdsko-biciklističkih staza.

Izvor: Turistička zajednica grada Virovitice

ATLETSKI POLUMARATON VIROVITICA-BARCS

Maraton se uspješno održava već dugi niz godina, a od 2008. godine uvršten je i u kalendar Hrvatskog atletskog saveza, kao službena trka koja se boduje prema pravilima HAS-a. Manifestacija okuplja brojne sportaše, a svake godine organizira se u nekoliko kategorija. Mala utrka na 5,8 km i druga, glavna trka na 21,5 km od Virovitice do Mađarskog grada Barcsa, okuplja sportaše raznih dobnih skupina.

KOLBOVI DANI – festival klasične glazbe

Festival klasične i sakralne glazbe „Kolbovi dani“ obilježavaju se u čast skladatelja Kamila Kolba. Kako bi se očuvala Kolbova glazba, čije je bogatsvo preveliko, svake godine organiziraju se koncerti, a Virovitica tijekom tih dana postaje glazbeni centar.

Izvor: Turistička zajednica grada Virovitice

KARTING UTRKA – prvenstvo Hrvatske

Na kartodromu Cobra u Virovitici održava se utrka Prvenstva Hrvatske u kartingu „Nagrada Virovitice 2020”. Organizator utrke je Auto-moto karting klub Cobra.

Više na: http://www.amkk-cobra.hr/, https://www.facebook.com/pages/Karting-Klub-Cobra/155764981158201

Izvor: Turistička zajednica grada Virovitice

JESEN U GRADU

Manifestacija „Jesen u gradu“ okuplja broje posjetitelje koji mogu uživati u bojama jeseni koje su ukrasile grad, kao i u izlošcima koje su sudionici izradili vlastitim rukama. Ukrašavanje bundeva, zanimljiva jela i ostale vesele jesenske aktivnosti obogaćuju ovu manifestaciju.

PROSINAC U GRADU

Tradicionalna manifestacija posvećena prosinačkim običajima, mnoštvom sadržaja u grad donosi duh Božića. Program započinje tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće i božićnih svjetala, a nakon toga, kroz cijeli mjesec prosinac održava se program „Advent u Palači“ kao i brojni koncertni, izložbeni, promocijski i kazališni sadržaji. Već tradicionalno, svoj božićni koncert izvode učenici Glazbene škole Jan Vlašimsky, održava se božićni koncert u crkvi sv. Roka, a ostali sadržaji održavaju se u Gradskoj knjižnici i čitaonici, Češkom domu, Gradskom muzeju te Kazalištu Virovitica.

Izvor: Turistička zajednica grada Virovitice

IZLOŽBA MALIH ŽIVOTINJA

Udruga uzgajivača malih životinja “Golub” i Turistička zajednica grada Virovitice svake godine organiziraju izložbu malih životinja koju uvijek s oduševljenjem posjete brojna djeca. Ove godine izložba će se održati na prostoru multifunkcionalne hale Međunarodnog sajma Viroexpo.

 

 

Više na: https://www.facebook.com/groups/429564670530102/

Izvor: Turistička zajednica grada Virovitice

SMJEŠTAJ

Sobe Šulentić

ADRESA: 30. svibnja 100, Milanovac, Virovitica

TELEFON: +385 33 731 282; +385 91 733 4057; +385 99 870 5665

E-MAIL: info-hotelsulentic@net.hr

FACEBOOK: www.facebook.com/pages/Hotel

WEB: www.sulentic.hr

 

Sobe KTC

ADRESA: Vukovarska 3, Virovitica

TELEFON: 033/638 979

E-MAIL: restoran-luka@ktc.hr

WEB: www.ktc.hr/turizam/smjestaj-kontinent

 

Sobe Vebel

ADRESA: J. J. Strossmayera 23, Virovitica

TELEFON: 033/721 136 MOBITEL: 098/9020 481, 098/181 3927

E-MAIL: vberlancic@yahoo.com

WEB: www.vebel1234.com

 

Prenoćište Slavonska kuća

ADRESA: Nazorova cesta bb, Korija, Virovitica

TELEFON: 033/716 862, FAX: 033/716 862

MOBITEL: 091/303 0509

WEB: slavonska-kuca.com

 

Prenoćište Seka

ADRESA: Osječka 17, Virovitica

TELEFON: 033/787 465  MOB: 099/773 8892

 

Prenoćište Zrinski

ADRESA: Podravska 1, Virovitica

MOB: 098/214 259

E-MAIL: farkas.tomislav5@gmail.com

 

Apartman Braja

ADRESA: Osječka 110, Virovitica

MOBITEL: 098 648 677

TELEFON: 033 727 188

E-MAIL: marija.brajkovic@vt.t-com.hr

 

Sobe Smiljanec

ADRESA: Nazorova cesta 95, Korija, Virovitica

MOB: 098/239 002

WEB: www.smiljanec-korija.hr

 

Sobe Mila

ADRESA: Novi Rezovac 15, Rezovac, Virovitica

MOB: 099/578 3461 ; 098/199 3128

E-MAIL: mila15sobe@gmail.com

FACEBOOK: www.facebook.com/pg/SobeMila15

WEB: laravtc95.wixsite.com/sobemila

 

Sobe Mario Pavelić

ADRESA: Matije Gupca 136, Virovitica

E-MAIL: mariopavelic45@gmail.com

MOBITEL: 098/933 2400

 

Sobe Villa Magnolia

ADRESA: Sv. Križa 41, Milanovac, Virovitica

MOB: 098/683 827

 

Sobe Jasna Frank

ADRESA: Ferde Rusana 13, Virovitica

MOBITEL: 091/943 1314

TELEFON: 033/725 527

 

Sobe Matija

ADRESA: Zagrebačka 46, Čemernica, Virovitica

MOBITEL: +385 98 196 7888

E-MAIL: uher.matija@gmail.com

Izvor: Turistička zajednica grada Virovitice

Skip to content