Općina Suhopolje

O OPĆINI SUHOPOLJE

Suhopolje je općina na granici Slavonije i Podravine s ogromnim površinama zelenila i netaknute prirode koja pruža idealno mjesto za odmor u prirodi.

Smještena u središnjem djelu Virovitičko – podravske županije, Općina Suhopolje jedna je od većih općina u Virovitičko-podravskoj županiji s površinom od 166,70 km2, dok je prema broju stanovnika druga po veličini s 6.683 stanovnika i gustoćom naseljenosti od 40,08 st/km2.

Na području Općine Suhopolje poljoprivreda je osnovna gospodarska djelatnost i temelji se na raspoloživim zemljišnim resursima. S obzirom na dugogodišnju tradiciju poljoprivrednih aktivnosti te prirodno bogatstvo šumskog područja, Suhopolje posjeduje izniman potencijal za razvitak seoskog turizma na svome području.

Mjesto je trgovačko središte, a razvijena je i poljoprivreda, posebice proizvodnja sjemenske robe. Dan 15. kolovoza, Velika Gospa, ujedno je i Dan općine Suhopolje.

Općina Suhopolje sastoji se od sedamnaest naselja: Borova, Budanica, Cabuna, Gačište, Jugovo polje, Levinovac, Naudovac, Orešac, Pčelić, Pepelana, Slavonska pivnica, Suhopolje, Velika i Mala Trapinska, Trnava, Zvonimirovo i Žubrica.

Web: https://www.suhopolje.hr/

USTANOVE

Dječji vrtić Suhopolje

“Zabavište u Suhopolju” osnovano je 1904. godine. Vrtić djeluje u sastavu škole. U dječjem vrtiću Suhopolje provodi se 10 satni program, program katoličkoga vjerskoga odgoja, likovna radionica, Hallo, world! – engleska igraonica za djecu koja nisu obuhvaćena predškolskim odgojem s područja općina Suhopolje i Gradina i slično. Radno vrijeme vrtića je od 6,00 do 15,30 sati. Dječji vrtić Suhopolje dobitnik je Povelje zahvalnosti za izniman doprinos i postignute rezultate u predškolskom odgoju Virovitičko- podravske županije, dana 3. rujna 2008. godine.

Web: https://www.suhopolje.hr/

 

Osnovna škola Suhopolje

Prva organizirana škola u Suhopolju počela je s radom u svibnju 1812. godine. Da je tomu tako, svjedoči u svom zapisu i učitelj Josip Anšan koji, istražujući početke školstva u Suhopolju, uz pomoć tadašnjeg mjesnog župnika i bivšeg učenika ove škole Stjepana Tompaka, 1883. godine prvi počinje pisati Spomenicu škole te kao prvog učitelja navodi spomenutog Mirka Derežanina. Unutar Osnovne škole Suhopolje djeluje i šest područnih škola, u Borovi, Pčeliću, Cabuni, Levinovcu, Pepelani i Orešcu.

Web: http://os-suhopolje.skole.hr/

GOSPODARSTVO

OPG Momčilović Predrag

Adresa: Matije Gupca 101, 33410 Suhopolje

Telefon:+385 98 524 594

 

DIBA d.o.o.

Adresa: Vladimira Nazora 1, 33410 Suhopolje

 

APIS obrt za proizvodnju i usluge

Adresa: Ulica Stjepana Radića 45, 33412 Cabuna

Telefon: 033/771 883

 

Melisa

Adresa: Stjepana Radića 30, 33410 Suhopolje

Telefon: 033/771 883

Web: http://www.melisa.hr

 

Dedin mlin

Adresa: Ulica Stjepana Radića 50, 33412 Cabuna

Telefon: +385 98 929 0857

Web: http://burzahrane.hr/company/6460

 

OPG Čimin Dražen

Adresa: Draga 18, Borova, 33410 Suhopolje

Telefon: +385 98 978 2420

 

OPG Maras Irena

Adresa: Ulica Stjepana Radića 24, 33412 Cabuna

Telefon: +385 98 952 0609

 

Obrt Agro Batat

Adresa: Andrije Hebranga 17, 33410 Suhopolje

Telefon: +385 91 309 1654

Web: https://www.facebook.com/agrobatat/

 

UDRUGE

Kulturna udruga Kreativa, Edukativa, Aktiva – KrEdA

Ciljevi Udruge su: provoditi, promicati i razvijati različite socijalne i odgojno-obrazovne programe za kvalitetniji i uspješniji razvoj djece, mladih i obitelji; provoditi preventivne mjere i različite aktivnosti u skladu s Ustavom i Zakonima RH u smislu očuvanja cjelovitog zdravlja (tjelesnog, emocionalnog, mentalnog, socijalnog i duhovnog) djece i mladih; promicati odgoj za slobodno vrijeme i organizirati kvalitetno provođenje slobodnoga vremena djece i mladih; provoditi edukacije roditelja, nastavnika i građana o metodama, tehnikama, sadržaju i načinima potrebnima za primjeren rast i razvoj pojedinaca i obitelji u cjelini; ostvarivati suradnju i umrežavanje s lokalnom zajednicom, odgojno-obrazovnim ustanovama i organizacijama, ustanovama i organizacijama socijalne skrbi, te domaćim i inozemnim organizacijama koje djeluju u području djece, mladih i obitelji; djelovati na podizanju razine kulturnog života lokalne zajednice organiziranjem različitih manifestacija, izložbi i kreativnih natječaja.

Web: https://www.facebook.com/pg/kreativa.edukativa.aktiva/about/?ref=page_internal

Kulturno – umjetnička udruga Suhopolje

Cilj osnivanja Udruge je bavljenje kulturno – umjetničkom djelatnošću u smislu izučavanja izvornog i reproduktivnog folklora, vokalne i instrumentalne glazbe, izrade narodnih nošnji, ostalih folklornih i etnografskih sadržaja te poticanje mladih na aktivni angažman u djelovanju rada Udruge i ostvarenju svih navedenih ciljeva Udruge. Područje djelovanja Udruge je kultura i umjetnost. Djelatnost Udruge su izvedbene umjetnosti.
Razrada djelatnosti je kulturno – umjetnički amaterizam. Udruga broji 53 člana, a do sada je organizirala jedanaest međunarodnih smotri folklora, Božićnih koncerata te je sudjelovala na mnogobrojnim manifestacijama na lokalnoj, regionalnoj i međunarodnoj razini.

Web: https://www.facebook.com/pg/KUUSuhopolje/about/?ref=page_internal

 

Kinološki klub Suhopolje

Hrvatsko kinološko društvo Suhopolje osnovano je 1994. godine. Promjena imena u Kinološki Klub Suhopolje dogodila se 1997. godine. Klub djeluje kao Udruga koja se bavi promicanjem kinologije, radu sa psima te njihovim pripremama za natjecanja u skladu s moralnim normama, kinološkom etikom, tradicijom i kinološkim principima na temelju zakona i kinoloških pravilnika. Sadašnji članovi kluba aktivni su na većini izložbi u eksterijeru i utakmicama u radu diljem Hrvatske i izvan njezinih granica. Ostvareni su zapaženi rezultati od kojih su šampionati u ljepoti i radu, prva mjesta u skupinama, do prvih mjesta u FCI grupama.

Cilj Kinološkog kluba Suhopolje je uzgoj, oplemenjivanje i širenje čistokrvnih, službenih, sportskih i lovačkih pasa u službi.

Adresa: Trg svete Terezije 10, 33410 Suhopolje
E mail: kinoloskiklubsuhopolje@gmail.com

 

Nogometni klub Suhopolje

Klub Mladost osnovan je 1948. godine, koji nakon spajanja sa SD Partizan 1958. godine mijenja ime u Partizan. 1991. godine mijenja ime u PIK Mladost, a 1992. godine, nakon što je priključena sportska četa 127. brigade, mijenja ime u Mladost 127. S imenom Mladost 127 ostvareni su najveći uspjesi te je klub tri sezone igrao u 1. A hrvatskoj
nogometnoj ligi. Klub 2001. godine mijenja ime u Hrvatski nogometni klub Suhopolje. 2011. godine klub mijenja ime u Nogometni klub Suhopolje. Udruga je u oblasti sporta osnovana radi obavljanja djelatnosti kojima se djeci, mladeži i građanima omogućuje zadovoljavanje potreba za bavljenjem nogometom, te razvijanje sportskog duha, humanih odnosa i moralnih vrijednosti.

Web: https://www.facebook.com/pg/nksuhopolje/about/?ref=page_internal

 

 

Skip to content