Gospodarstvo

OPG Barčan Sanja

OPG „Barčan Sanja“ osnovano je početkom 2014. godine, kao nadogradnja malenog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, koje tradiciju uzgoja vinove loze njeguje već više od 20-tak godina i koje se zbog ljubavi prema vinogradarstvu i vinogradarskim običajima baziralo na očuvanju tradicija te se posvetilo podizanju novih nasada vinove loze i proizvodnji vina osebujnog okusa i aroma specifičnih za obronke virovitičke Bilogore.

Zemljište sa klijeti, pratećim objektima i podrumom prostire se na površini zemljišta oko 1ha i smješteno je na sjevernim obroncima Virovitičkog vinogorja, iznad mjesta Golo Brdo do kojega se dolazi II odvojkom Bilogorske ulice odakle se pruža prekrasan pogled na podravsko – slavonsku ravnicu sve do rijeke Drave.

Za lijepog i vedrog vremena pogled seže sve do rubnog područja Općine Pitomača uz rijeku Dravu, odnosno do obronaka brda Meček sjeverno od grada Pečuha u Mađarskoj.

Proizvodnja grožđa bazirana je na sortama Graševina i Rajnski Rizling, nakon čije se prerade dobije oko 30—35 hl vina, osebujnih cvjetnih mirisa i izbalansiranih kiselina koje naglašavaju svježinu i zaokruženost okusa, specifičnih upravo za područje Virovitičkog vinogorja.

„Vina Barčan“ već niz godina, prolaze fizikalno kemijsku analizu i organoleptičko ocjenjivanje komisije Centra za Vinogradarstvo, vinarstvo i uljarstvo, koje garantira ispravnost proizvoda te su na izložbama vina osvojila visoka odličja i prikladna su za svakodnevnu konzumaciju uz jela kontinentalnog kraja, a uvijek su dostupna na imanju OPG-a u Golom Brdu.

KONTAKT: mob: 098/522-595

E-mail:zlatko.barcan@gmail.com

Izvor: OPG Barčan Sanja
Skip to content