POZIV – STUDIJSKO PUTOVANJE U SLOVENIJU

Pozivaju se svi dionici javnog, civilnog i gospodarskog sektora (pretežito poljoprivrednici) s područja općine Pitomača i Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten“ na Studijsko putovanje u Sloveniju, u razdoblju od 03. do 05. lipnja 2024. godine, a koje organizira Općina Pitomača i Lokalna akcijska grupa „Virovitički prsten“ (LAG „VIP“).

Ovo studijsko putovanje ima za cilj stjecanje i razmjenu iskustava i novih znanja kroz primjere dobre prakse, održane radionice, primjere suradnje te razvijanje primjere suradnje te razvijanje i jačanje kapaciteta dionika, odnosno predstavnika javnog, civilnog i gospodarskog sektora sa područja Republike Hrvatske (RH) i sa područja Republike Slovenije (RS). Na taj način će se poboljšati kvaliteta provedbe mjera u novom programskom razdoblju 2023.-2027. te povećati sudjelovanje zainteresiranih dionika u provedbi projekata koji će se prijaviti na natječaje LAG-a “VIP”, budući da će na tim natječajima svaki prijavljeni projekt morati doprinositi konceptu pametnih sela. Pored navedenog, nakon provedbe studijskog putovanja svi dionici koji su sudjelovali na putovanju imat će nova znanja kako provoditi koncept pametnih sela u svojim projektima što je jedan o ciljeva regulative EU za razdoblje 2023.-2027., nakon čega će se informirati i šira javnost i druge  potencijalne korisnike o tim mogućnostima sufinanciranja projekata.

Budući da za rezervaciju smještaja, ali i ostalih pripremnih aktivnosti potrebnih za organizaciju ovog studijskog putovanja, moramo što hitnije znati točan broj sudionika, molimo da nam najkasnije do srijede, 15. svibnja 2024. godine, pošaljete prijavu za sudjelovanje na ovom studijskom putovanju. 

Prijave se mogu poslati na e-mail: info@lagvip.hr

Program studijskog putovanja naknadno će se objaviti, odnosno nakon prikupljanja svih potrebnih informacija.

Za dodatne informacije možete se obratiti na e-mail: info@lagvip.hr ili na broj mobitela 098/990-4201.

 

Studijsko putovanje u Sloveniju (su)financirano je sredstvima Europske Unije, iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja, kroz Mjeru 20 „Tehnička pomoć“ – Podmjeru 20.2. „Podrška za osnivanje i upravljanje Nacionalnom ruralnom mrežom“.

Organizacija studijskog putovanja odobrena je na Pozivu za podnošenje prijedloga aktivnosti Nacionalne mreže Zajedničke poljoprivredne politike u 2023. godini

 

Skip to content