Poziv na “Konferenciju o provedbi koncepta Pametnih sela u ruralnim područjima”

Virovitičko-podravska županija, Lokalna akcijska grupa „Virovitički prsten“, Općina Pitomača i Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije organiziraju “Konferenciju o provedbi koncepta Pametnih sela u ruralnim područjima”, koja će se održati 04. i 05. travnja 2024. godine, na području Virovitičko-podravske županije, s početkom u 11:00 sati u Centru za kulturu „Drago Britvić“ u Pitomači, na adresi Trg kralja Tomislava 12, 33405 Pitomača.

Cilj konferencije je upoznati i pojasniti koncept pametnih sela, koji još uvijek nije dovoljno implementiran na području Virovitičko-podravske županije i Republike Hrvatske, s ciljem jačanja veze između urbanih i ruralnih područja na razini Europe. Svi zainteresirani sudionici dvodnevne konferencije (kao što su to primjerice predstavnici državne, regionalne i lokalne vlasti, stručne institucije, poljoprivredna gospodarstva, civilni sektor, LAG-ovi i sl.) bit će informirani o mogućnostima inovativnih i pametnih rješenja u selima, digitalizaciji u poljoprivredi i ostalim društvenim aktivnostima u selima te doprinosu okolišnim ciljevima i ublažavanju klimatskih promjena u selima.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno.

Ukoliko planirate sudjelovati, srdačno molimo da svoje sudjelovanje u što kraćem prijavite OVDJE.

Krajnji rok za prijavu je ponedjeljak, 25. ožujka 2024. godine.

Poziv i  nacrt programa konferencije s navedenim planiranim govornicima/ predavačima/ panelistima možete preuzeti OVDJE.

Skip to content