Definiran finalni program “Konferencije o provedbi koncepta Pametnih sela u ruralnim područjima”

 

 

 

Virovitičko-podravska županija, Lokalna akcijska grupa „Virovitički prsten“, Općina Pitomača i Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije d.o.o. organiziraju “Konferenciju o provedbi koncepta Pametnih sela u ruralnim područjima”, koja će se održati 04. i 05. travnja 2024. godine, na području općine Pitomača (Virovitičko-podravska županija), s početkom u 11:00 sati u Centru za kulturu „Drago Britvić“ u Pitomači, na adresi Trg kralja Tomislava 12, 33405 Pitomača.

Organizacija konferencije odobrena je na Pozivu za podnošenje prijedloga aktivnosti Nacionalne mreže Zajedničke poljoprivredne politike u 2023. godini, koji je raspisala Nacionalna mreža Zajedničke poljoprivredne politike, osnovana od Ministarstva poljoprivrede.

 Troškovi konferencije (su)financiraju se sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja, iz Mjere 20 „Tehnička pomoć“ – Podmjere 20.2. „Podrška za osnivanje i upravljanje Nacionalnom ruralnom mrežom“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2022.

Cilj konferencije je upoznati i pojasniti koncept pametnih sela, koji još uvijek nije dovoljno implementiran na području Virovitičko-podravske županije i Republike Hrvatske, s ciljem jačanja veze između urbanih i ruralnih područja na razini Europe. Svi zainteresirani sudionici dvodnevne konferencije (kao što su to primjerice predstavnici državne, regionalne i lokalne vlasti, stručne institucije, poljoprivredna gospodarstva, civilni sektor, LAG-ovi i sl.) bit će informirani o mogućnostima inovativnih i pametnih rješenja u selima, digitalizaciji u poljoprivredi i ostalim društvenim aktivnostima u selima te doprinosu okolišnim ciljevima i ublažavanju klimatskih promjena u selima.

Poziv i  finalni program konferencije s navedenim govornicima/ predavačima/ panelistima možete preuzeti OVDJE.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno za sve sudionike.

Ovim putem srdačno zahvaljujemo svima koji sudjeluju u programu konferencije i onima koji su prijavili svoje sudjelovanje.

Ukoliko još netko planira sudjelovati na konferenciji, a da nije popunio prijavu, srdačno molimo da svoje sudjelovanje prijavite OVDJE.

Ukoliko ste već prijavili svoje sudjelovanje, nije potrebno ponovno izvršavati prijavu (ukoliko je došlo do promjene podataka iz prijave, srdačno molimo da nas obavijestite o tim promjenama).

Slobodno ovaj poziv proslijedite svima za koje smatrate da bi imali interes sudjelovati.

Što se tiče dolaska na prvu lokaciju, odnosno na početak konferencije (koja počinje 04. travnja 2024. godine u 11:00 sati u Pitomači, u Centru za kulturu „Drago Britvić“, na adresi Trg kralja Tomislava 12, 33405 Pitomača ), u nastavku dostavljamo prikaz najboljeg i najbližeg parkinga (ovim putem napominjemo da je parking na području cijele općine Pitomača besplatan) te rute s navedenim relacijama putovanja koje se odnose na dva dana programa konferencije.

Slika – parking Pitomača

RUTA – 1. dan konferencije

RUTA – 2. dan konferencije

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj mobitela 098/990-4201 ili na e-mail info@lagvip.hr

Skip to content