Na području Virovitičko-podravske županije odobrena dva projekta koja će se provoditi u partnerstvu s LAG-om „Virovitički prsten“

Na Poziv za podnošenje prijedloga aktivnosti Nacionalne mreže Zajedničke poljoprivredne politike u 2023. godini (odnosno mreže koja je osnovana od strane Ministarstva poljoprivrede) prijavljena su dva projekta:

  • dvodnevna Konferencija o provedbi koncepta pametnih sela u ruralnim područjima, na kojem je prijavitelj Virovitičko – podravska županija, a partneri LAG „Virovitički prsten“, Općina Pitomača i Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije d.o.o., te
  • trodnevno Studijsko putovanje u Sloveniju, na kojem je prijavitelj Općina Pitomača, a partner LAG “Virovitički prsten”.

Temeljem Odluka o odobrenju aktivnosti ukupno odobrena potpora za oba projekta iznosi 16.850,00 EUR.

Projekti će se sufinancirati sredstvima Mjere 20 »Tehnička pomoć« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., a planiraju se provesti najkasnije do kraja lipnja 2024. godine.

Cilj Konferencije o provedbi koncepta pametnih sela u ruralnim područjima je upoznati i pojasniti koncept pametnih sela te informirati sudionike o mogućnostima inovativnih i pametnih rješenja u selima, digitalizaciji u poljoprivredi i ostalim društvenim aktivnostima u selima te doprinosu okolišnim ciljevima i ublažavanju klimatskih promjena u selima.

Studijsko putovanje na području države članica EU-a, odnosno na području Republike Slovenije, ima za cilj stjecanje i razmjenu iskustava i novih znanja kroz primjere dobre prakse, održane radionice, primjere suradnje te razvijanje i jačanje kapaciteta dionika, odnosno predstavnika javnog, civilnog i gospodarskog sektora s područja LAG-a „Virovitički prsten“. Na taj način će se poboljšati kvaliteta provedbe mjera u novom programskom razdoblju 2023.-2027. te povećati sudjelovanje zainteresiranih dionika u provedbi projekata koji će se prijavljivati na natječaje LAG-a “Virovitički prsten”, budući da će na tim natječajima svaki prijavljeni projekt morati doprinositi konceptu pametnih sela.

Vijest možete pronaći i na linku: https://www.icv.hr/2024/02/na-podrucju-viroviticko-podravske-zupanije-odobrena-dva-projekta-koja-ce-se-provoditi-u-partnerstvu-s-lag-om-viroviticki-prsten/?fbclid=IwAR0D5rWsDNkIzGUIHz6HI0vBdWInW2ghKolt9Yf24WTT0UbcM37awHX9Zlw 

 

Skip to content