Zahuktali se radovi na trećoj etapi brze ceste od Virovitice prema Špišić Bukovici

Na izlazu iz Virovitice prema Koriji, te u Špišić Bukovici, najbolje se mogu vidjeti zahuktali radovi na trećoj etapi brze ceste od Virovitice prema Špišić Bukovici, a koja se nastavlja dalje prema Bjelovaru i Zagrebu. Podsjetimo, radovi su podijeljeni u dva dijela. Prvi dio je gradnja čvorišta Virovitica koje će se nalaziti kod nadvožnjaka na izlazu iz grada prema prigradskom naselju Korija (ugovor vrijedan 9,9 milijuna eura bez PDV-a), te drugi dio, dionica duga 5,6 kilometara od Virovitice do Špišić Bukovice (ugovor vrijedan 18,9 milijuna eura bez PDV-a). Izvođač radova za čvorište Virovitica je tvrtka Osijek – Koteks, a za dionicu od Virovitice do Špišić bukovice tvrtke Colas Hrvatska i Geotehnika.

Početak uvođenja izvođača u posao, uz nazočnost, između ostalih, ministra Olega Butkovića, direktora Hrvatskih cesta Josipa Škorića, saborskih zastupnika Josipa Đakića i Vesne Bedeković, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina, zamjenika župana Marija Klementa, bio je krajem travnja. Rok za izgradnju čvora Virovitica je 18 mjeseci, a dionice do Špišić Bukovice 24 mjeseca.

Podsjetimo i na regulaciju prometa, koja je na snazi od 5. listopada. U Ulici Josipa Jurja Strossmayera, u dijelu od Inine benzinske do nadvožnjaka, cesta je prokopana te u potpunosti zatvorena za sav promet. Privremena regulacija prometa, odvija se postavljenim prometnim znakovima. Sav promet za centar Virovitice kod nadvožnjaka preusmjeren je na ulicu Matije Gupca i obilaznicu grada Virovitice. (www.icv.hr, vpz.hr, foto: T. Szabo)

Skip to content