LAG “VIP” SUDJELOVAO NA PANEL RASPRAVI NA TEMU: “RAZVOJ NACIONALNOG STRATEŠKOG PLANA ZA PROIZVODNJU I PRERADU LJEŠNJAKA”

LAG „Virovitički prsten“ , u sklopu stručnih predavanja ovogodišnjeg  Viroexpoa, sudjelovao je u panel raspravi na temu „Razvoj nacionalnog strateškog plana za proizvodnju i preradu lješnjaka“, u organizaciji Poljoprivredne zadruge Naš lješnjak. Na panel raspravi sudjelovao je i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede RH Tugomir Majdak koji je istaknuo kako se broj hektara pod lijeskom svake godine povećava, a da je prošlogodišnja proizvodnja iznosila 2.100 tona lješnjaka na preko 7000 hektara, dok se ove godine očekuju još i veći prinosi. Ostali sudionici panel rasprave bili su: dr.sc. Predrag Vujević (predstavnik HAPIH-a), Miroslav Radaković (PP Orahovica), Dražen Široki (PZ Naš lješnjak), dok je LAG „Virovitički prsten“ predstavljala voditeljica Sanja Stubičar.

Izvor:https://www.icv.hr/2023/02/viroexpo-2023-prosle-godine-lijeskom-je-bilo-posadeno-preko-7000-hektara-povrsine-s-ukupnim-prihodom-od-oko-2-100-tona/
Skip to content