Virovitica i zakup poljoprivrednog zemljišta: Od 56 ponuditelja koji zadovoljavaju uvjete, njih 20 su mladi poljoprivrednici

Na natječaju Grada Virovitice za zakup državnog poljoprivrednog uvjete za zakup zemljišta na rok od 25 godina ostvarilo je 56 zakupnika, dok je njih troje zadovoljilo uvjete za sklapanje ugovora na rok od pet godina. Informacije su to s današnje (utorak) sjednice Gradskog vijeća grada Virovitice na kojoj su vijećnici glasovali o odluci o izboru najpovoljnijih ponuditelja pristiglih na natječaj. Kako kaže predsjednik Povjerenstva Vladimir Lještak, Gradsko vijeće raspisalo je natječaj za zakup 1131 hektar državnog poljoprivrednog zemljišta na vremenski rok od 25 godina, kao i natječaj za zakup 32 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta na vremenski rok od pet godina.

-Na natječaj prijavilo se 180 ponuditelja, od toga 153 ponuditelja su se prijavila na natječaj od 25 godina, a 27 ponuditelja prijavilo se na natječaj od pet godina. Ocjena zaprimljene natječajne dokumentacije vršila se sukladno odredbama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, kao i odredbama Pravilnika o provođenu javnog natječaja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta. Utvrđeno je da je 56 zakupnika zadovoljilo uvjete za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na rok od 25 godina te da su tri zakupnika zadovoljila uvjete za sklapanje ugovora na rok od pet godina. Od 56 utvrđenih najpovoljnijih ponuditelja koji su sadržani u odluci o izboru najpovoljnijih ponuditelja, 20 ponuditelja predstavljaju mlade poljoprivrednike – objasnio je V. Lještak koji je vijećnicima detaljnije govorio o zakonskim uvjetima i propisima koje je bilo nužno ispuniti za zadovoljenje uvjeta natječaja. (www.icv.hr, mlo)

Skip to content