Izgradnjom Regionalne klaonice i pratećih pogona za preradu i skladištenje mesa do novih radnih mjesta u općini Čađavica

Održana završna konferencija projekta “Izrada projektno–tehničke dokumentacije za projekt izgradnje regionalne klaonice s rasjekaonicom mesa i hladnjačom“. Ovaj je projekt izrađen u svrhu jačanja infrastrukture mesne industrije, a spremna je dokumentacija za izgradnju i opremanje dviju klaonica i pratećih pogona za preradu i skladištenje mesa na području Virovitičko-podravske u općini Čađavica i Vukovarsko-srijemske županije u gradu Otoku. Proizvođačima bi se u ovim objektima omogućilo klanje, skladištenje i čuvanje mesa do trenutka kad će ono biti potrebno na tržištu, a projektom se želi potaknuti razvoj mesne industrije i stočarske proizvodnje. Projekt se provodi u partnerstvu Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske županije, a nositelj je Vukovarsko-srijemska županija.

Ukupna je vrijednost 2.055.955,00 kn, a projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 1.747.561,75 kn. Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije, kao stručni suradnik, sudjelovala je u pripremi i trenutno sudjeluje u provedbi projekta, a zadužena je za pravovremenu provedbu svih projektnih aktivnosti. Plan je brendirati domaće meso te ga potom plasirati na tržište kao meso uzgojeno na hrvatskim farmama, označeno kao GMO-free, antistres-free, antibiotik-free. Takvom organizacijom proizvodnje, plasmana i marketinga omogućit će se domaćim proizvođačima i postizanje veće prodajne cijene mesa. (vktv.tv)

Skip to content