Seminar županijskih HGK i HOK-a: Pripreme za sastavljanje financijskih izvještaja za 2021. godinu i porezne aktualnosti

U zajedničkoj organizaciji HGK – Županijske komore Virovitica i HOK – Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije u Poduzetničkom inkubatoru održan je seminar o pripremama za sastavljanje financijskih izvještaja za 2021. godinu i poreznim aktualnostima. Seminar je održao dr.sc. Ivan Čevizović, ovlašteni porezni savjetnik, s dugogodišnjim iskustvom u financijskom izvještavanju i porezima, te ugledni stručnjak za Međunarodne standarde financijskog izvještavanja (MSFI) i Hrvatske standarde financijskog izvještavanja (HSFI).

Čevizović je govorio o pripremama za sastavljanje financijskih izvještaja za 2021. godinu, izmjenama MSFI i HSFI primjeni za 2021. godinu, zatim o izmjenama Pravilnika o strukturi i sadržaju godišnjih financijskih izvještaja, promjenama računovodstvenih politika, ispravci pogrešaka prethodnih razdoblja, izmjenama PDV-a od 1. srpnja 2021. godine, poreznom tretmanu online prodaje, PDV tretmanu transakcija s EU koji se odnose na kupnju i prodaju dobara i usluga iz drugih članica, te o aktualnostima o porezu na dobit.

Seminar je održan na inicijativu članica računovodstvene djelatnosti odnosno Vlatke Struse, predsjednice Strukovne grupe računovođa HGK – Županijske komore Virovitica i Sekcije računovođa Udruženja obrtnika Virovitica. Na kraju seminara dr.sc. Čevizović je odgovarao na brojna pitanja sudionika koji su iskazali zadovoljstvo organizacijom održanog seminara. (www.icv.hr, HGK – Županijska komora Virovitica)

Skip to content