Najbolje iz Virovitičko-podravske županije: Graševina Podruma Vineda dobila oznaku „Hrvatske kvalitete“

Odlukom Savjeta vizualnog označavanja hrvatskih proizvoda i usluga, Hrvatske gospodarske komore, Vino Graševina ZOI „Slavonija“, tvrtke Podrum Vineda iz Vukosavljevice, zadovoljava visoke zahtjeve kvalitete čime je stečeno pravo uporabe znaka Hrvatske kvalitete. Podrum Vineda, koji je ovogodišnji dobitnik priznanja Virovitičko-podravske županije, javili su se na natječaj Ministarstvo gospodarstva za bespovratna sredstva za oznaku kvalitete, te nakon dobivanja sredstava, u kvalitetno vino, ostvarili željeni cilj. Pri prijavi je sudjelovala tvrtka DRAFT iz Pitomače.

Podrum Vineda osnovan je 2005. godine na temeljima tradicije dviju obitelji Kaša i Kovač. Mlađe generacija ovih obitelji, Damir Kaša i Neven Kovač, zasadili su 2008. godine prve ozbiljnije površine pod vinogradima s domaćom autohtonom sortom graševina.
Proteklih godina tvrtka je uložila značajna sredstva u kupovinu i okrupnjivanje zemljišta, te podizanje novih nasada vinograda. Trenutno je u vlasništvu oko 8 ha, od toga je 6 ha pod vinogradima uz 1 ha vinograda ugovorenih kroz kooperaciju s privatnim proizvođačima grožđa. U ponudi vinske karte Podruma Vineda možete pronaći nekoliko crnih i bijelih vina od graševine u kvalitetnim i vrhunskim kategorijama (chardonnay, cabernet sauvignon, frankovka), od suhog do poluslatkog za svakog kušača po odabiru.

Vizija poslovanja Podruma Vineda je daljnje povećanje proizvodnje vina, podizanje novih nasada vinograda, vraćanje u funkciju trenutno zapuštenih površina, te bavljenje ruralnim turizmom od gastronomske ponude ovoga kraja do uživanja u podravskim kletima kako je to nekada bilo… (www.vpz.hr, www.podrum-vineda.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Izvor: http://www.vpz.hr/

Skip to content