SPORT ZA SVE Mladost iz Vukosavljevice i ove godine uvjerljivi pobjednik festivala sportske rekreacije

Na nogometnom igralištu u Vukosavljevici, u subotu 25.05.2019., održan je 3. Županijski festival sportske rekreacije na selu „Sport za sve“, a otvorio ga je virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Spretnost, sreću i zabavu svim sudionicima na početku festivala poželio je Zvonko Špoljarić, predsjednik Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Virovitičko-podravske županije i Udruge sportske rekreacije “Sport za sve” “Mladost” Vukosavljevica, kao i načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler. Otvorenju su, između ostalih, nazočili i zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement, zamjenik virovitičkog gradonačelnika Damir Marenić, načelnik općine Sopje Berislav Androš, zamjenik pitomačkog načelnika Ivan Erhatić, tajnik Sportske zajednice Grada Virovitice Tihomir Majstorović, direktor Plina VTC Zvonko Kožnjak i brojni drugi uvaženi gosti.

– Danas ovdje sudjeluje oko 160 natjecatelja koji se druže i prije svega očuvaju stare sportove u kojima sudjeluju svi, od 7 do 77 godina. Nastojimo održati te igre kako bi mladi vidjeli što su nekada radili naši stari, kakve su igre igrali. Ova županija i općina Špišić Bukovica jedne su od najtrofejnijih i najbogatijih, što se tiče sportske rekreacije u cijeloj Hrvatskoj i čast mi je biti na čelu županijskog Saveza sportske rekreacije, kao i Udruge “Mladost” Vukosavljevica – rekao je Z. Špoljarić koji se već 45 godina bavi sportom i sportskom rekreacijom, a na čelu Saveza i Udruge je već treći mandat.

Nakon svečanog otvorenja započele su igre u kojima su se natjecale četiri ekipe, Vaška, Sopje, Podgorje i domaćin Vukosavljevica. Kroz devet disciplina (nošenje košare na glavi, hodanje na štulama, povlačenje konopa, penjanje uz uže, skakanje u vreći, nošenje jaja u žlici, bacanje kamena, bacanje potkove i skok u dalj) ekipe su pokazale spretnost i spremu, ali najboljom se i ovoga puta pokazala ekipa Vukosavljevice koja je osvojila visokih 211 bodova.

– Naša udruga broji oko 100-tinjak članova koji se pripremaju oko mjesec dana prije natjecanja. Imamo članova svih generacija i kako je ovo poljoprivredni kraj teško nam je skupiti se, ali uspijevamo nekako. Na državnim natjecanjima sportske rekreacije na selu već smo šest puta osvojili prvo mjesto, a ove godine natječemo se 22. lipnja u Štefanecu te se nadamo još jednom uspjehu – rekla je Marija Komar, zamjenica kapetana Udruge sportske rekreacije “Sport za sve” “Mladost” Vukosavljevica.

Domaćin je tako najbolji bio u čak devet disciplina, dok je u dvije najbolja bila ekipa Podgorja, koja je osvojila 184 bodova.

– Već 24 godine sudjelujemo na državnim natjecanjima sportske rekreacije, 2002. bili smo i domaćini, a prošle godine osvojili smo drugo mjesto na državnom natjecanju. Brojimo 75 članova, a svake godine nas je sve više i više te smo jako ponosni na žensku ekipu koja već tri godine sudjeluje na Državnom festivalu žena. Ove godine smo i domaćini 15. Hrvatskog festivala žena koji će se održati 16. studenog u dvorani Tehničke škole u Virovitici – rekla nam je predsjednica Helena Bukvić, predsjednica Društva za sport i rekreaciju Podgorje.

Sljedeća po osvojenim bodovima bila je ekipa iz Sopja sa 168 bodova, a zatim ekipa Vaške sa 134 boda.

Organizatori manifestacije ove godine bili su Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Virovitičko-podravske županije i Udruga sportske rekreacije “Sport za sve” “Mladost” Vukosavljevica, a pokrovitelj Virovitičko-podravska županija i Općina Špišić Bukovica. (www.icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

Izvor: https://www.icv.hr/2019/05/sport-za-sve-mladost-iz-vukosavljevice-i-ove-godine-uvjerljivi-pobjednik-festivala-sportske-rekreacije/

Skip to content