RADIONICA O URBANOJ PRIMJENI CLLD METODOLOGIJE – Đakovo, 10.06.2017. godine

Pozivaju se svi zainteresirani na radionicu o urbanoj primjeni CLLD metodologije koju LMH i IDIZ organiziraju za savjete mladih i udruge mladih!

Poziv, prijavnicu i raspored radionice možete preuzeti – OVDJE

Radionica se održava u selu Kondrić kod Đakova 10. lipnja 2017. a organizirana je u najužoj suradnji s LAG-om Strossmayer.

Radionica je posebno zanimljiva za urbana naselja iznad 25.000 stanovnika koja sada nisu uključena u LAG-ove, međutim, i za sve ostale ruralne zajednice oko većih gradova, jer se s projektima povezivanja urbane i ruralne primjene CLLD metodologije mogu uspješno javljati na ESF i Interreg natječaje. LMH i IDIZ su posebno zainteresirani pomoći savjetima mladih i udrugama mladih kroz zajedničke prijave projekata na ovu temu. Radionica je korisna i za sve ostale polaznike koji bi se željeli bolje upoznati s CLLD metodologijom kakva se primjenjuje u zemljama EU. Nažalost, u Hrvatskoj se niti u ruralnim i ribarskim područjima još ne primjenjuje standardna LEADER-CLLD metodologija kakva je uobičajena u drugim EU zemljama, pa je ova radionica korisna svima koji se zanimaju za primjenu CLLD metodologije općenito. Najzainteresiranije polaznike će se nakon radionice povezati s urbanim LAG-ovima u zemljama poput Poljske, Njemačke, Švedske, Portugala… koje već primjenjuju urbanu CLLD metodologiju (potencijalna projektna partnerstva).

Skip to content