Pan parket nastavlja s ulaganjima: U Orahovici će uskoro podići još jednu proizvodnu halu i zaposliti novih 63 djelatnika

U pogonu Pan parketa u Orahovici, radi se punom parom. Godišnje proizvedu 700.000 kvadratnih metara troslojnog parketa i izvoze na sve kontinente. Nema ih samo u Australiji, no, ako ovako nastave, bit će ih i u „zemlji klokana“.

U srijedu je ovu uspješnu tvrtku posjetio ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić. Uz širok osmijeh, dočekao ga je vlasnik, Daniel Smiljanić, kao i gradonačelnik Orahovice Josip Nemec. Uz ministra Čorića, između ostalih, bili su i saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa zamjenicima, Marijom Klementom i Darkom Žužakom, pročelnica Ureda župana Jasna Abramović, predstojnica HZZ-a Podružnice Virovitica Lahorka Weiss…

A u Pan parketu se mogu čuti samo dobre vijesti. Odnedavno njihov slavonski parket pokriva podove u New Yorku, a u Kini su već zastupljeni nekoliko godina. U najmnogoljudniju zemlju, izvoze sedminu svoje proizvodnje (100.000 kvadratnih metara). Nedavno su dobili gotovo 2.000.000,00 kuna za prešu, s kojom će proširiti proizvodnju, izgraditi još jednu novu halu i zaposliti još 63 djelatnika.

Pan parket je zdrava gospodarska priča Virovitičko-podravske županije. U zadnjih godinu dana imali su 10 milijuna investicija. Lideri su u proizvodnji troslojnog parketa, lakiranog i uljanog, kojeg proizvode u 350 vrsta, a 90 posto sve proizvodnje izvoze diljem svijeta. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Skip to content