NATJEČAJ ZA PROJEKTE UDRUGA U PODRUČJU IZVANINSTITUCIONALNOGA ODGOJA I OBRAZOVANJA DJECE I MLADIH

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva raspisala je natječaj za dodjelu financijskih podrški projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2017./2018. Rok prijavu je 30. lipnja 2017.

Na ovaj natječaj moguće je poslati prijavu za područje izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u tri područja / podkategorije natječaja:

–          Škola u zajednici s nultom tolerancijom za govor mržnje i nasilje (odgoj i obrazovanje za ljudska prava, nenasilno rješavanje sukoba, odgovornost i aktivno građanstvo)

–          “Otisak srca” za volonterstvo djece i mladih u školi i zajednici (odgoj i obrazovanje za volonterstvo)

–          Holistička škola i zajednica (odgoj i obrazovanje o zdravim načinima življenja, očuvanju prirode i održivom razvoju).

Na ovaj natječaj mogu se prijaviti isključivo udruge u partnerstvu s jednom odgojno-obrazovnom ustanovom i to isključivo: osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj.

Odobrit će se ukupno do 40 podrški za sva tri područja / podnatječaja i to:

–          Škola u zajednici s nultom tolerancijom za govor mržnje i nasilje (odgoj i obrazovanje za ljudska prava, nenasilno rješavanje sukoba, odgovornost i aktivno građanstvo) – do 15 podrški

–          “Otisak srca” za volonterstvo djece i mladih u školi i zajednici (odgoj i obrazovanje za volonterstvo) – do 10 podrški,

–          Holistička škola i zajednica (odgoj i obrazovanje o zdravim načinima življenja, očuvanju prirode i održivom razvoju) – do 15 podrški.

Za svaku od navedenih kategorija otvoren je svojevrsni podnatječaj tako da se udruga može prijaviti isključivo na jedan od podnatječaja.

Visina financijske podrške koja se može odobriti po projektu: od 50.000,00 kuna do 100.000,00kuna. Ukupno planirana sredstva za podrške po ovom natječaju su Kn 3.000.000,00.

Trajanje projekta treba biti u školskoj godini 2017./ 2018., počevši od 4. rujna 2017. godine, a može trajati najdulje do 31. kolovoza 2018. godine

* Cjelokupna natječajna dokumentacija dostupna je OVDJE.

Skip to content