Javni natječaj HBOR-a za dodjelu donacija u 2017. godini „I ja želim posao“

Hrvatska banka za obnovu i razvitak objavila je natječaj za dodjelu donacija u 2017. godini, sredstva su namijenjena projektima koji povećavaju zapošljivost teško zapošljivih, ranjivih i marginaliziranih skupina.

Programsko područje financiranja: Povećanje zapošljivosti pripadnika teško zapošljivih, ranjivih i marginaliziranih skupina.

Financirat će se projekti koji pripadnicima ciljnih skupina pružaju mogućnost stjecanja potrebnih i/ili dodatnih kompetencija, znanja i vještina potrebnih za usklađivanje s potrebama na tržištu rada.

Pri prijavi projekta potrebno je obrazložiti na koji način je utvrđeno da je ciljna skupina teško zapošljiva te na koji su način utvrđene potrebe na tržištu rada za kompetencijama, znanjima i vještinama koje će projektom biti usvojene. Obrazloženje je potrebno potkrijepiti službenim podacima ako su dostupni.

Glavni kriterij za odabir je relevantnost i kvaliteta projekta kao i objektivne mogućnosti realizacije.

Prednost pri financiranju imat će projekti koji uključuju:

  • međugeneracijsko povezivanje,
  • uključivanje javno-civilnog partnerstva,
  • poticanje samozapošljavanja,
  • provedbu projekata u županijama s većom stopom nezaposlenosti od prosjeka Republike Hrvatske: Sisačko-moslavačka, Ličko-senjska, Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Šibensko-kninska, Vukovarsko-srijemska i Splitsko-dalmatinska (Izvor: Godišnjak Hrvatskog zavoda za zapošljavanje 2015.).

Ukupna vrijednost javnog natječaja: 600.000,00 kuna

Najviši iznos donacije po pojedinom projektu je 50.000,00 kuna, što je ujedno i najviši iznos koji se smije zatražiti u prijavi projekta.

Najniži iznos donacije po pojedinom projektu je 10.000,00 kuna.

Rok za prijavu je 19. lipnja 2017.

Natječajna dokumentacija dostupna je na sljedećoj poveznici.

 

Skip to content