OBAVIJEST PČELARIMA KOJI SU PREDALI ZAHTJEV ZA POTPORU

Nacionalnim pčelarskim programom za razdoblje od 2017. do 2019. godine Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Hrvatskim pčelarskim savezom omogućilo je pčelarima pokriće dijela troškova pčelarenja.

Rok za predaju zahtjeva za Tehničku pomoć pčelarima (oprema),  Suzbijanje štetnika i bolesti pčela, naročito varooze i Racionalizaciju troškova selećeg pčelarenja bio je 20. travnja 2017. godine. U razdoblju od 23. travnja do 17. lipnja 2017. godine, zbog unosa zahtjeva u bazu podataka, nije moguće davanje informacija o stanju predmeta.

Kako bi se na vrijeme obradili svi zahtjevi, radi isplate do 14. listopada 2017., Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju moli pčelare da ne zovu radi informacija o stanju zahtjeva, već da čekaju da ih se kontaktira, ukoliko će to biti potrebno, na brojeve telefona koje su naveli na zahtjevu.

Uzevši u obzir da je zaprimljen velik broj zahtjeva moli se pčelare da budu dostupni za telefonski poziv. Bitno je naglasiti da ukoliko se ne uspije stupiti u kontakt s pčelarom niti jednom od tri uzastopna poziva koja će mu se uputiti u  navedenom razdoblju, njegov zahtjev ili dio zahtjeva neće biti u mogućnosti odobriti.
Rokovi za preostale mjere su:

Edukacija senzorskih analitičara 31. svibnja 2017.
Mjera potpore (laboratorijima) za analizu pčelinjih proizvoda 15. srpnja 2017.
Obnavljanje pčelinjeg fonda 31. srpnja 2017.
Skip to content