Održana radionica vezana uz novosti u Mjeri 4 “Ulaganja u fizičku imovinu”, Podmjeri 4.1. i 4.2.

U Zagrebu je održana radionica vezana uz novosti u mjeri 4 “Ulaganja u fizičku imovinu”, odnosno podmjeri 4.1.“Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva” i podmjeri 4.2. “Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Cilj radionice bilo je predstavljanje pojednostavljenih procedura za korisnike i svih ostalih novosti po kojima će se provoditi prvi i sljedeći natječaj, čija objava je predviđena za 18. travnja 2017. godine.

Spomenutu radionicu organizirala je Uprava za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj, EU i međunarodnu suradnju, a sve ove izmjene predstavio je pomoćnik ministra Krešimir Ivančić. Pomoćnik ravnateljice Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilde Copić, Mario Arnaut održao je prezentaciju o novostima u provedbi natječaja, fazi administrativne kontrole, Ugovora o financiranju te Odluke o dodjeli sredstava.

Posebnu pozornost i raspravu privukli su rezultati nedavno završenog e- savjetovanja sa zainteresiranom javnosti o Nacrtu pravilnika o provedbi mjere 4 “Ulaganja u fizičku imovinu”, podmjere 4.1. ” Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. 

Prezentacije s održane radionice možete preuzeti ovdje.

Na portalu e – Savjetovanja nalazi se Nacrt Pravilnika o provedbi Mjere 4 „Ulaganja u fizičku imovinu“, Podmjere 4.2 „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Pozivamo Vas da se uključite u raspravu te dostavite svoje prijedloge i komentare na Nacrt Pravilnika, a po toj će se novoj inačici provoditi natječaj za ovu podmjeru, čija objava natječaja je predviđena u travnju, a raspravi možete pristupiti do 03. travnja 2017. godine putem poveznice ovdje.

Skip to content