ČLANU LAG-a „VIROVITIČKI PRSTEN“ ODOBREN PROJEKT NA NATJEČAJU ZA PODMJERU 6.3. „POTPORA RAZVOJU MALIH POLJOPRIVREDNIH GOSPODARSTAVA“

Nakon izdavanja Odluke o dodjeli sredstava OPG-u Novosel Neven iz Pitomače, OPG-u Prepelec Ivan iz Rogovca te OPG-u Marenić Dragan Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izdala je i OPG-u Ivanac Vladimir iz Jasenaša, 33000 Virovitica, Odluku o dodjeli sredstava za Podmjeru 6.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ u sklopu Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Navedene projektne prijave je, u suradnji sa prijaviteljem, izradio LAG „Virovitički prsten“, a svakom od korisnika je  dodijeljena potpora u iznosu od 15.000 eura, odnosno 113.830,50 kn, od čega doprinos EU sredstava iznosi 96.755,92 kn, a Republike Hrvatske 17.074,58 kn.

OPG-u Ivanac Vladimir sredstva su odobrena za kupnju, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade proizvoda te za kupnju poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme . Financiranje iznosi 100% od ukupno prihvatljivih troškova projekta, a iznos će biti isplaćen u 2 rate – 50% potpore korisnik će zatražiti odmah nakon dobivanja Odluke o dodjeli sredstava, a preostalih 50% nakon provedenih aktivnosti iz poslovnog plana.

Skip to content