Lag “vip” i općine prijavili 4 projekta ukupne vrijednosti 4.059.266,58 kuna

Na natječaj Ministarstva socijalne politike i mladih (Europski socijalni fond) – Poboljšanje pristupa otvorenom tržištu rada osobama u nepovoljnom položaju, Lokalna akcijska grupa “Virovitički prsten” u suradnji s Općinama Suhopolje, Lukač, Pitomača, Gradina i Špišić Bukovica prijavila je 4 projekta ukupne vrijednosti 4.059.266,58 kuna.

–    LAG „Virovitički prsten“, u partnerstvu s Općinom Lukač i Općinom Pitomača prijavio je projekt pod nazivom „Zajedno do uspjeha“  u   vrijednosti od  1.106.677,66 kuna.
–    Općina Suhopolje u partnerstvu s LAG-om „Virovitički prsten“ prijavila je projekt pod nazivom „PAŽNJA – prilika za mlade“ u vrijednosti 1.369.898,72 kuna.
Cilj ovih projekata je poboljšati znanja, vještine i kompetencije mladih nezaposlenih ljudi do 29 godina, kako bi im se olakšao pristup na tržište rada. Projektne aktivnosti obuhvaćaju grupu tečajeva/radionica iz engleskog i njemačkog jezika, informatike, računovodstva, poslovnog plana i upravljanja projektnim ciklusom. Upravo su se za ove vještine poslodavci odlučili kao ključnim kompetencijama koje zaposlenici trebaju posjedovati. Projekt će trajati 12 mjeseci, a za ciljnu skupinu će biti organizirana studijska putovanja u inozemstvo kako bi iz prve ruke imali prilike vidjeti praksu zapošljavanja mladih nakon završenog obrazovanja.
–    Općina Gradina u partnerstvu s LAG-om „Virovitički prsten“ prijavila je projekt pod nazivom „21 godina – 1. EU pomoć“ u vrijednosti od 837.660,20 kuna. Cilj projekta je smanjenje socijalne isključenosti mađarske nacionalne manjine, te stvaranje prednosti pri zapošljavanju na tržištu rada kroz povećanje njihovih kompetencija. Krajnji korisnici projekta su članovi Demokratske zajednice Mađara Hrvatske-Udruga Novi Gradac koji su polaznici edukacija. Edukacije su podijeljene na 4 skupine, za muškarce, žene, mlade do 29 godina i djecu. Projekt traje 12 mjeseci.
–    Općina Špišić Bukovica u partnerstvu s LAG-om „Virovitički prsten“ prijavila je projekt pod nazivom „Bolja budućnost“ u vrijednosti od 748.800,00 kuna. Cilj projekta bio je poboljšanje mogućnosti ulaska na tržište rada 30 mladih nezaposlenih osoba do 29 godina i 10 osoba s niskim stupnjem obrazovanja. Projektne aktivnosti obuhvaćaju provedbu raznih psiholoških i motivacijskih radionica, razna stručna osposobljavanja i usavršavanja putem kojih će se poboljšati kompetencije i omogućiti lakše zapošljavanje. Projekt traje 12 mjeseci.

 

Skip to content