LAG-u “VIP” I OPĆINI LUKAČ ODOBREN PROJEKT

Na poziv Ministarstva socijalne politike i mladih za za prijavu projekata usmjerenih unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2015. godinu, Lokalna akcijska grupa “Virovitički prsten” i Općina Lukač u suradnji su prijavili projekt za Udrugu umirovljenika općine Lukač pod nazivom “Zlatne godine”. Projekt je vrijedan 55.000,00 kuna, a neke od aktivnosti koje će Udruga provoditi su: organiziranje kulinarskih radionica, predavanja o ljekovitom bilju, organziranje informatičkih tečaja,  plesnih večeri i zabava, izleta, organiziranje tjedne tjelovježbe i razgibavanja, mjerenje šećera i krvnog tlaka i slično.

Aktivnosti projekta osmišljene su u skladu sa Strategijom socijalne skrbi za starije osobe u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2014. – 2016. („Unapređivanje i razvoj pružanja izvaninstitucijskih usluga za starije“ ), a cilj projekta je podići kvalitetu života starijih osoba i njihovo aktivno uključivanje u lokalnu zajednicu. Aktivnosti će se provoditi na području općine Lukač, a Udruga umirovljenika Lukač otvara svoja vrata za sve zainteresirane i izvan područja općine.

Lokalna akcijska grupa i Općina Lukač, kao partneri na projektu, podržavaju aktivnosti uključivanja starijih i nemoćnih osoba u život zajednice, stoga će osigurati svu tehničku pomoć pri koordinaciji i organiziranju navedenih aktivnosti projekta.

Skip to content