U maloj vijećnici VPŽ održan sastanak Koordinacije LAG-ova s područja županije

U maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije održan je sastanak Koordinacije LAG-ova Virovitičko-podravske županije koji je ovaj put bio posvećen organizaciji studijskog putovanja u Francusku. Sastanak je vodio pročelnik županijskog Upravnog odjela zajedničke politike i fondova EU Tugomir Majdak sa suradnicima.

Studijsko putovanje organizira 8 LAG-ova s područja Slavonije i Baranje u suradnji s udrugama pčelara s navedenog područja, a ima za cilj prijenos znanja i iskustava funkcioniranja LAG-ova u Francuskoj, kao i njihovih proizvođača meda u okviru procesa zaštite meda oznakom izvornosti.

Projekt zaštite izvornosti Slavonskog meda pokrenula je Virovitičko-podravska županija i realizira ga u suradnji s ostalim slavonskim županijama te će nakon realizacije omogućiti proizvođačima meda u ovom području izlazak na tržište sa svojim proizvodima u okviru europski prepoznatljive oznake kvalitete.

Na sastanku je također bilo govora i potrebi daljnje uske suradnje LAG-ova s područja Slavonije i Baranje kako bi se što bolje pripremili za buduće natječaje u okviru EU fondova, s posebnim naglaskom na ruralni razvoj, odnosno kako bi kvalitetno informirali i pripremili svoje članove za gospodarske, infrastrukturne i druge projekte koji se u okviru navedenih fondova mogu realizirati. (www.vpz.hr)

Skip to content