Održan koordinativni sastanak LAG-ova Virovitičko-podravske županije

U maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije održan je koordinativni sastanak LAG-ova Virovitičko-podravske županije koji je vodio pročelnik Upravnog odjela za zajedničke politike i fondove EU, Tugomir Majdak sa suradnicima. Sastanku su nazočili predstavnici; LAG-a – Virovitički prsten, LAG-a – Papuk, LAG-a – Marinianis, predstavnici Agencije za regionalni razvoj VPŽ – VIDRA i Razvojne agencije VTA.

Razgovaralo se o planiranju izrade Lokalnih razvojnih strategija LAG-ova s područja Virovitičko-podravske županije za predstojeće razdoblje 2014. – 2020., a čiji proces se planira pokrenuti od rujna 2014. godine u suradnji sa upravnim odjelima VPŽ, Agencijom za regionalni razvoj VPŽ – VIDRA, Razvojnom agencijom VTA i LAG-ovima s područja Virovitičko-podravske županije. Također se raspravljalo se o nacrtu Pravilnika za provedbu podmjere 19.1. Pripremna pomoć u sklopu Mjere 19. „LEADER“ nacrta Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020.

Na sastanku je također analiziran stupanj pripremljenosti projekata budućih korisnika: JLS, komunalna poduzeća, LAG-ovi i udruge s područja županije, za prvi natječaj u okviru Mjere 7. „Temeljne usluge i obnovu sela u ruralnim područjima“ u sklopu gore navedenog Programa.

Ova mjera će se provoditi se kroz sljedeće podmjere:

M07.1. Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj općina i naselja u ruralnim područjima
M07.2. Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture
M07.4. Ulaganja u uspostavu, poboljšanje ili širenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. (www.vpz.hr)

Skip to content