LAG „Virovitički prsten“ započeo izradu Lokalne razvojne strategije za razdoblje 2014.- 2020.

 

Dana 30. rujna 2015. godine u Vijećnici Grada Virovitice održana je 1. radionica za izradu Lokalne razvojne strategije Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten“ na kojoj su sudjelovali predstavnici Grada Virovitice te Općine Lukač, Pitomača, Gradina, Špišić Bukovica i Suhopolja.

 

Nakon pozdravne riječi predsjednice LAG-a „Virovitički prsten“, gđe. Ljubice Kravarščan, uvodnu riječ održao je Tomislav Petric, ravnatelj RA Vidra-e, koji je naglasio važnost izrade strategije te sve mogućnosti LAG-a u narednom sedmogodišnjem razdoblju, dok je viša savjetnica za pripremu i provedbu projekata u RA Vidra-i, Vedrana Mikić, održala prezentaciju pod nazivom Strateško planiranje.

 

Nakon prijave LAG-a na natječaj za podmjeru 19.1. Pripremna pomoć, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju donijela je Odluku o dodjeli sredstava temeljem koje je LAG-u odobrena potpora u maksimalnom iznosu od 317.725,40 kuna za izradu Lokalne razvojne strategije te tekuće troškove LAG-a.

 

Cilj izrade Lokalne razvojne strategije LAG-a je utvrđivanje najznačajnijih snaga, slabosti, prilika i prijetnja, definiranje razvojnih ciljeva, prioriteta i mjera razvoja područja obuhvaćenog LAG-om, izrada baze projektnih ideja, izrada akcijskog i financijskog plana provedbe Strategije i rada LAG-a u narednom razdoblju, a sve u svrhu ukupnog i održivog razvoja LAG-a te poboljšanja ruralnih, životnih i radnih uvjeta .

Skip to content